Неотдавнашното противопоставяне на МВФ срешщу Биткойн като законно платежно средство

...
Неотдавнашното противопоставяне на МВФ срешщу Биткойн като законно платежно средство
Коментари Харесай

МВФ е против идеята за Биткойн като законно платежно средство

Неотдавнашното опълчване на МВФ срешщу Биткойн като законно платежно средство провокира мощна реакция в крипто общността.

Член на криптообщността изрази убеждението си, че бъдещите генерации ще възприемат този миг като момента, в който светът е съумял да стане децентрализиран.

Международният валутен фонд (МВФ) зае друга антикрипто позиция, като се опълчи на концепцията криптовалутите да се трансфорат в законно платежно средство.

Общността бързо отвърна на неотдавнашното утвърждение от МВФ на рамка за политика във връзка с криптоактивите, която не им дава статут на публична валута или законно платежно средство, като уточни този ход като нужен за паричната непоклатимост.

Много членове на общността се включиха в Twitter, с цел да изразят поддръжката си за Биткойн и да сравнят обстановката с предходни софтуерни достижения.

Докато някои подлагаха на критика МВФ, че отхвърля да одобри BTC заради страха си от конкуренция, други твърдяха, че държавните управления в последна сметка ще осъзнаят, че Биткойн е единственият метод да излязат от на централните банки.

Някои членове на общността даже се подиграваха на въпроса, сравнявайки напъните на МВФ да се опълчи на криптовалутите с факс машина, която се оплаква от появяването на имейла.

Карл Б. Менгер, консуматор на Twitter и биткойн запалянко, изрази благополучие, че страните са самостоятелни от МВФ и могат да създадат най-хубавото за своите жители.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР