Неотдавнашният отчет на JPMorgan осветява няколко важни момента относно състоянието

...
Неотдавнашният отчет на JPMorgan осветява няколко важни момента относно състоянието
Коментари Харесай

Ето факторите, които съществено могат да променят криптопазара през следващите месеци, според JPMorgan

Неотдавнашният доклад на JPMorgan осветява няколко значими момента по отношение на положението на криптопазара и факторите, които могат да му повлияят в близко време. Основните заключения от доклада са:

Uptober — съществува историческа наклонност към високите индикатори през октомври или по този начин наречения Uptober. Анализаторите означават, че повече от 70% от всички месеци октомври са донесли позитивна рентабилност от биткойн.

“Докато минало показване не е предсказател за бъдещи резултати, ние имаме вяра, че известността на Uptober може да повлияе върху държанието и да докара до позитивен месец за биткойн през октомври “ — пишат анализаторите.

По-ниски лихви — макар че Федералният запас на Съединени американски щати намали лихвените проценти, пазарът на криптовалутите не се възползва доста от тези промени в паричната политика. Това може да се дължи на по-широките макроикономически фактори, влияещи върху пазарната динамичност.

„ Тепърва следва да забележим упования „ гърмеж “ в цените на криптовалутите след намаляването на лихвения % от Федералния запас на 18 септември “ — споделят анализаторите, предполагайки, че пазарът го чака повече непоклатимост.

Анализаторите също акцентират неналичието на исторически данни, което затруднява прогнозирането по какъв начин криптовалутите ще реагират на циклите на лихвените проценти.

Одобрение на спот Bitcoin ETF — утвърждението на биткойн спот търговията с ETF вариантите би трябвало да усъвършенства ликвидността на пазара. Това от своя страна може да притегли повече институционални вложители и да сътвори повече благоприятни условия за участниците.

„ С вариантите вложителите към този момент имат по-динамичен метод да взаимодействат с ETF и да усилят ликвидността на базовия актив “, споделя JPMorgan.

В средата на септември Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC) утвърди предлагането на BlackRock iShares Bitcoin Trust за спот ETF за листване на Nasdaq и търговия с варианти, макар че окончателното утвърждение зависи от Options Clearing Corporation (OCC) и Комисията за търговия със стокови фючърси ( CFTC).

Актуализация на Ethereum Spectra — Най-големият хард форк в историята на Ethereum (ETH) под наименованието Pectra. Анализаторите на JPMorgan поучават да го разглеждате като дълготрайно усъвършенстване на фундаменталната конструкция на Ethereum (ETH), а не като на събитие, което ще докара до неотложно нарастване на цената. Чувствителност към макроикономическите фактори — Пазарът на криптовалутите става все по-чувствителен към макроикономическите трендове, което демонстрира по-широки стопански условия, а освен обособени събития в света на криптовалутите, които ще повлияят на идната огромна пазарна смяна. В момента пазара го чака катализатор, който може да накара вложителите да се включат по-активно.

Спомнете си, че цената на криптотокените на Доналд Тръмп доста се увеличи, съгласно данните на Spot On Chain. Това е разследване от речта на Илон Мъск в поддръжка на претендента на Републиканската партия.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР