Неотдавнашен доклад на Bloomberg сочи, че Tether (USDT) е начело

...
Неотдавнашен доклад на Bloomberg сочи, че Tether (USDT) е начело
Коментари Харесай

Tether е най-използваната стабилна монета от престъпници

Неотдавнашен отчет на Bloomberg сочи, че Tether (USDT) е отпред на листата на постоянните монети, употребявани за хипотетични противозаконни цели през предходната година, даже когато общите противозаконни транзакции в областта на криптовалутите са намалели.

Според TRM Labs, компания за блокчейн разбори, стабилната монета Tether, известна също като USDT , е обвързвана с противозаконни транзакции на стойност $19.3 милиарда през 2023 година, което съставлява лек спад по отношение на записаните през миналата година $24.7 милиарда.

За разлика от несъгласията и пазарните съмнения през 2022 година, пазарът на Биткойн (BTC) сподели признаци на възобновяване през 2023 година, както се акцентира в отчет на Chainalysis. Въпреки това общата сума, получена от неофициалните крипто адреси, видимо понижа до $24.2 милиарда. Биткойн остава съществена платформа за някои противозаконни действия, като да вземем за пример изнудване с откуп и продажби на дарк уеб пазари, какъвто беше Silk Road.

Интересното е, че емитентите на постоянни монети имат пълномощието да замразяват средства при определяне на нелегално потребление – мярка, подхваната наскоро от Tether във връзка с адреси, свързани с спорове в Израел и Украйна.

Въпреки общия спад на противозаконните транзакции, през 2023 година приходите от изнудвания и дарк уеб пазарите се усилват, което демонстрира евентуална акомодация на киберпрестъпниците към засилените ограничения за интернет сигурност.

Проучването на противозаконните транзакции разкрива още, че забележителна част от тях се приписват на глобени лица и страни, като през 2023 година те възлизат на $14.9 милиарда, което съставлява 61.5% от оценения размер на противозаконните транзакции за годината.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР