Неотдавна Xiaomi обяви своите впечатляващи финансови резултати за третото тримесечие

...
Неотдавна Xiaomi обяви своите впечатляващи финансови резултати за третото тримесечие
Коментари Харесай

След удачното тримесечие Xiaomi погълна производителя Meitu

Неотдавна Xiaomi разгласи своите впечатляващи финансови резултати за третото тримесечие на годината. За Q3 тримесечният приход на компанията набъбна със сериозните 49%. На вълната на триумфа китайският производител разгласи поглъщането на Meitu и по-точно, направлението за произвеждане на смарт телефони . Xiaomi има намерение по този метод да усили дамската публика.

Финансовият доклад на Xiaomi сподели чиста облага в размер на 2,841 милиарда юана ($357 милиона). Общите продажби са за 50 847 милиарда юана ($7,3 милиарда). Основната част от облагата е образувана от продажбите на смарт телефони – $35 милиарда юана ($5 милиарда). Китайският производител преизпълни проекта си за продажбата на 100 милиона устройства и го реализира два месеца преди края на годината. Xiaomi продава своите смарт телефони най-вече на вътрешния пазар, само че съобщи, че приходите от интернационалните продажби имат годишен растеж от 113%.

Тази година Xiaomi стартира интензивно да взе участие в европейския пазар. Неотдавна компанията отвори своя първи онлайн магазин във Англия.

За диверсификацията на своята публика Xiaomi купува и правата за програмен продукт на Meitu. Тази компания е добре известна със своите приложения за автопортрети и възстановяване на фотосите.

Според подписания контракт, Xiaomi ще заплаща на Meitu 10% от облагата от продадените смарт телефони, само че не по-малко от $10 милиона годишно.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР