Неотдавна правителството на страната обяви фонд от 2 милиарда евро,

...
Неотдавна правителството на страната обяви фонд от 2 милиарда евро,
Коментари Харесай

Испания се захранваше изцяло с възобновяема енергия цели 9 часа

Неотдавна държавното управление на страната разгласи фонд от 2 милиарда евро, предопределен за справяне с тежкият проблем със сушата

Емил Василев преди 9 секунди 3 Сподели

Най-четени

IT НовиниЕмил Василев - 21:00 | 20.05.2023

Microsoft предизвестява за нова заплаха: ИИ стартира да се държи като същински човек

IT НовиниДаниел Десподов - 10:50 | 21.05.2023

В България откриха най-стария текст на кирилица

IT НовиниДаниел Десподов - 17:12 | 16.05.2023

Най-големият в света аероплан за първи път изстрелва първообраз на хиперзвукова ракета

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Миналата седмица Испания доближи впечатляващ триумф в региона на възобновимата сила, като в продължение на 9 часа се захранваше само от възобновими енергийни източници.

Енергията, генерирана от слънчеви панели, вятърни турбини и водни електроцентрали съумя да зареди континенталната част на Испания от 10:00 до 19:00 ч. локално време във вторник, 16 май, разкрива отчет на испанския вестник El País.

Впечатляващият триумф на Испания в региона на възобновимата сила

Испания е един от международните водачи в региона на възобновимите енергийни източници, а последният ѝ значим стадий демонстрира опциите на нейната инфраструктура за възобновима сила.

Според El País, този стадий е вероятен с помощта на неотдавнашното нарастване на общия потенциал за произвеждане на сила от вятърни и слънчеви електроцентрали в страната. Вторник, 16 май, също по този начин е бил безоблачен и прохладен ден в огромна част от Испания, което значи, че двете системи са работили на оптимален потенциал.

В случая със слънчевите панели, те са в положение да вкарват остатъци в мрежата и също по този начин да задоволяват потребностите, когато има слънце. Постижението е превъзходен образец за това по какъв начин възобновимата сила може да поеме огромна част от потребностите на мрежата на дадена страна. Струва си обаче да се означи, че през тези часове към момента работят атомни, газови и въглищни електроцентрали, защото сила се изнася и за близките страни.

Според отчет на The Local Испания, Германия, Китай и Обединеното кралство оглавяват международната ранглиста, направена от интернационалната организация с нестопанска цел Climate Group, която откроява международните водачи във връзка с възобновимата сила. Публикация на Scientific American пък демонстрира, че делът на производството на сила от възобновими източници в международен мащаб непрестанно се усилва и в този момент на него се пада 1/3 от цялото произвеждане на електрическа енергия в света.

Испанското държавно управление разгласи фонд от 2 милиарда евро в изискванията на продължаваща суша

Увеличаването на производството на сила от възобновими източници е тласък за световните старания за битка с изменението на климата. Въпреки това държавните управления по света ще би трябвало да създадат доста повече на световно равнище, с цел да смекчат пагубните последствия от изменението на климата, които към този момент се усещат по целия свят.

Според изследване на откриватели от ETH Zurich и Crowther Lab, Испания е европейската страна, която е най-застрашена от опустиняване до 2050 година. Испания също по този начин преди малко претърпя най-горещия си април в историята, а изследване (което към момента не е издадено) на самодейността World Weather Attribution демонстрира, че това би било на практика невероятно без изменението на климата.

Продължаващата суша в страната накара испанското държавно управление да разгласи фонд на стойност 2 милиарда евро, ориентиран към намаляване на последствията от бъдещи засушавания, съгласно материал на Euronews. Парите ще бъдат изразходвани частично за нова инфраструктура, като да вземем за пример съоръжения за обезсоляване на морска вода и системи за преработване на отпадъчни води.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР