Неотдавна мой клиент ми каза, че се надява да бъде

...
Неотдавна мой клиент ми каза, че се надява да бъде
Коментари Харесай

Харесван или уважаван

Неотдавна мой клиент ми сподели, че се надява да бъде нараснал, само че има възприятието, че репутацията му на „ наивник “ му пречи. Докато той разказваше по какъв начин всеки ден се пита, дали не е пристигнал момента да стартира да подхожда малко по-решително, самоуверено и самонадеяно към нещата, аз желаех просто да изкрещя „ Да! Време е! “.

Това не значи, че бих ви посъветвала да се превърнете в нахален нарцис, който тормози другите и се възползвал от тяхната добрина, с цел да напредва в кариерата си. В реалност някои от най-милите и достоверни хора, които познавам, са водачи на огромни компании с световен обсег. Те обаче не са се изкачили до професионалните върхове нито на база на своята добрина, нито пък на база експанзия и самоувереност. Техният триумф е резултат от положителната им работа и способността им да печелят уважението на другите.

Тук най-вероятно ще си кажете: „ Но аз съм добър човек и обичам да се отнасям добре с другите! “. В това няма нищо неприятно, само че концепцията е да пренасочите вниманието си от това да бъдете харесван, тъй като сте добър, към построяването на имидж на почитан и високо скъп кадър.

Ето три метода да измененията репутацията си от тази на „ наивник “ в такава на водач, който другите биха последвали:

Спрете да си губите времето с опити да накарате всички да ви харесват

Ако прекарвате дните си в размили за тактики и техники, които ще накарат вашите сътрудници да ви харесват, то губите скъпо време. В реалност няма значение дали сте харесван. Важно е да сте почитан и да имат положителни работни връзки с другите.

Твърде доста хора отделят прекомерно огромно внимание на спечелването на непознато утвърждение, когато вниманието им би трябвало да бъде ориентирано върху работата, която правят. Когато качеството на работата ви приказва вместо вас, то останалите няма да имат различен избор, с изключение на да ви почитат, без значение дали ви харесват.

Важно е да почитате сътрудниците си, да се държите общително с тях и постоянно да бъдете потребни. Ако главният ви фокус обаче е да бъдете харесвани, то може да постигнете противоположния резултат.

Не се опасявайте да изразявате позицията си, когато не сте съгласни с другите

Редица артисти споделят, че когато всички пробват да бъдат благи и положителни по време на подготовка, полагайки големи старания, с цел да не влизат в спорове, финалният артикул съвсем постоянно е пагубен. Ако подготовките са по-трудни, което ще рече, че актьорите показват разнообразни гледни точки и водят полемики за това по какъв начин би трябвало да наподобява дадена сцена, нормално резултатите са по-добри.

Всичко това не важи единствено кино средите. Топ чиновниците не се опасяват да опонират на своите ръководители, когато знаят, че са прави.

Ако полагате огромни старания, с цел да бъдете харесвани от всички, то евентуално ще избягвате да споделяте концепциите си, даже да знаете, че те са потребни. За положителното на вашия екип и на самите вас – споделяйте.

В последна сметка не би трябвало да забравяте, че мениджърите не разполагат с всички отговори. Тяхната работа е да събират информация и да я употребяват, с цел да насочват подчинените към обща цел или резултат. Ако знаете, че нещо би трябвало да бъде адресирано, не го премълчавайте. раждат нови хрумвания и водят до положителни промени.

Не приемайте всичко персонално

Почти всички имаме неприятни дни, в които изпускаме нервите си - доста постоянно не в посока, от която в действителност идват раздразненията.

Имах клиент, който ми описа по какъв начин негов началник му се е обадил и го е нахулил за решение, в което той в действителност не имал присъединяване. Клиентът ми с години не е можел да се отърве от отрицателното възприятие, основано от този диалог. През всичкото това време той е мислил, че шефът му го ненавижда, когато в реалност той просто го е употребява за „ прочувствена боксова круша “.

С години клиентът ми е полагал големи старания, с цел да се хареса на шефа си. Когато един ден решил да повдигне тематиката за злощастния диалог, неговият началник въобще не е съумял да си го напомни.

Не можете да контролирате страстите на другите хора, само че може да управлявате метода, по който ги възприемате. Ако някой показва неприятно държание и вие знаете, че той бърка, не влизайте в спор. Не го приемайте персонално. Ако въпреки всичко не можете да се отърсите елементарно от случката, адресирайте казуса непосредствено с индивида, който е изпуснал нервите си, незабавно откакто страстите утихнат.

Важно е да разберете, че даже някой да си изпусне нервите във ваша посока, това не значи безусловно, че той не ви харесва. Определено не си коства да си губите времето с размишления по отношение на неговите същински усеща. Важното е той да ви почита за работата, която вършите. Ако обаче имате възприятието, че напъните ви не се ценят, то това е нещо, на което в реалност си заслужава да обърнете повече внимание.

..............................

Ванеса Ваше , създател на On Point Speaking за

Превод и редакция: Георги Георгиев
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР