Неотдавна Google заяви, че ИИ Google Duplex винаги ще предупреждава

...
Неотдавна Google заяви, че ИИ Google Duplex винаги ще предупреждава
Коментари Харесай

ИИ Google Duplex ще предупреждава, ако телефонният разговор се записва

Неотдавна Гугъл съобщи, че ИИ Гугъл Duplex постоянно ще предизвестява хората, че беседват с робот.
Интернет колосът направи това изказване, заради зародилото безпокойствие, обвързвано с демонстрацията на опциите на изкуствения разсъдък Гугъл Duplex на конференцията I/O.

Но в този момент породи втора вълна на безпокойствие. Тя е обвързвана с опцията за прикрит запис на телефонните диалози. Във връзка с това Гугъл направи следващото изказване. Корпорацията публично съобщи, че ИИ Гугъл Duplex постоянно ще предизвестява, в случай че записва телефонния диалог .

Всъщност, това си бе явно, тъй като в съвсем всички страни е неразрешен записа на телефонния диалог без отсрещната страна да е предизвестена. Без предизвестие телефонните диалози могат да записват единствено специфичните служби. Но би трябвало да разполагат със правосъдно позволение. Сега Гугъл публично съобщи, че новият ИИ наложително ще предизвестява, в случай че телефонният диалог се записва.

Гугъл добави, че всичките въпроси по конфиденциалността, етиката и така нататък са премислени доста преди обществената проява на технологията. Всичко от тази сфера е интегрирано в логаритмите на изкуствения разсъдък Гугъл Duplex.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР