Неотдавна бившият белгийски премиер Ив Льотерм даде интервю за Китайската

...
Неотдавна бившият белгийски премиер Ив Льотерм даде интервю за Китайската
Коментари Харесай

Ив Льотерм: ЕС не трябва да се разделя с Китай

Неотдавна някогашният белгийски министър председател Ив Льотерм даде изявление за Китайската медийна група.

Коментирайки провокациите и разликите сред Китай и Европейския съюз, той съобщи, че това не е необичайно и страните би трябвало да се отнасят към тях рационално и сдържано. „ Китай реализира невиждани триумфи в социално-икономическото си създаване в малко време и още веднъж се върна в международната сцена. Това, в действителност, е ребалансиране на световната властова конструкция “, уточни Льотерм.

По думите му, значимо е Европейският съюз да отстоява своите позиции и да има собствен взор, а да не бъде в ролята на „ дребния сътрудник на Съединените щати “. „ Необходимо е да насърчаваме взаимното отваряне, съдействието и справедливата търговия сред европейските и китайски компании “, уточни той.

Относно „ разделянето “ с Китай Ив Льотерм уточни, че това не е метод за разрешаване на проблемите сред двете страни. „ Необходимо е да се управляват рисковете пред световните вериги и икономическия продан и да се резервира приятелското съдействие с сътрудниците “, акцентира някогашният министър председател, добавяйки, че съгласно него, Европа „ би трябвало да се отнася доста сдържано към икономическото делене с Китай “.

„ Китай и Западът би трябвало да организират по-интензивно разговор по въпроси, свързани с техните значими ползи. Надявам се в бъдеще да се основат повече платформи за рационален продан по отношение на опасенията и терзанията на Европейски Съюз и на Китай “, сподели още Ив Льотерм.        
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР