Неостаряващят диагонал на волейболния Левски - Смилен Мляков, беше гост

...
Неостаряващят диагонал на волейболния Левски - Смилен Мляков, беше гост
Коментари Харесай

Смилен Мляков: Владо Николов не е слаб треньор, просто не е за това ниво

Неостаряващят диагонал на волейболния Левски - Смилен Мляков, беше посетител в предаването " Златния гейм " на телевизия " Диема Спорт ". Той разяснява работата на старши-треньора Владимир Николов, както и младите волейболисти в България.
 Левски надви над Нефтохимик в изключителна драма
Левски надви над Нефтохимик в изключителна драма

Бургаският отбор позволи шесто проваляне

" За триумфа над Нефтохимик с 3:2? Силна игра на обсада. Силна игра на Ивчо Лалов, либеро. Играхме обичайно и в посрещане. Можехме да играем и по-добре, в случай че бяхме спазили напътствията, които бяхме спазили авансово.

Най-доброто равнище в никакъв случай не може да се доближи. Никой няма да каже оправих се най-добре. Дори и аз на 40 години не мога да кажа, че съм достигнал най-хубавото си равнище. В началото на сезона картинката беше много по-трагична. Но то е обикновено - тъй като имахме няколко нови състезатели. Сега и моята травма, който ме тормози свиреп.

Но даже моето наличие на подготовка е доста значима, тъй като имахме интервали, в които не можехме да съберем хора за подготовка. Имахме 4-5 контузени души.

Мисля, че демонстрираме все по-добри игри. Трифон, Гордън, Ивчо, Иван демонстрират положителни неща. Добре сме, супер сме. Сравнително събрани сме. Аз като най-дърт пробвам се да управлявам нещата. Слушат ме, почитат ме момчетата. Нямаме проблеми с персони. Под контрола е обстановката. Фигурата на Владо Николов също оказва помощ за това.

С Владо обсъждаме постоянно доста неща. Той ме е питал - " Аз слаб треньор ли съм? ". Не, той не е слаб треньор, просто не е за това равнище. Той остава неразбираем от доста от състезателите. В момента момчетата, които останаха в България, постоянно не могат да схванат препоръките и напътствията.

Това потегля от първите години. От неналичието на качествени и ерудирани треньори. И от занижаването на нашето държавно състезание. В момента всеки дребен състезател си мисли, че е върхът на сладоледа. Не попиват по този начин както ние.

Няма шанс в спорта. Всичко е до работа. На подготовка, в случай че си бил 150 сервиса и 100 са ти вътре. На мач отиваш биеш 50 сервиса. Да, от време на време топката ще удари филето, само че това е направен шанс. Това като тотото - ще спечелиш, в случай че пускаш. Ако като не пущам, какъв шанс да имам. Ти работиш, с цел да имаш шанс. Всичко е работа.

Потенциал има. Има качествени човеци - въпросът е да имат сърце. Със боязън не става. Голям състезател се става със сърце и труд ", приключи темпераментният волейболист.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР