Неоснователни и неаргументирани са протестите на малките ВЕИ-та, че Параграф

...
Неоснователни и неаргументирани са протестите на малките ВЕИ-та, че Параграф
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Неоснователни и неаргументирани са протестите на малките ВЕИ-та

Неоснователни и неаргументирани са митингите на дребните ВЕИ-та, че Параграф 18 от Закона за енергетиката не се ползва вярно. Насреща на техните тези стоят доста ясни причини и дейности от страна на Европейската комисия и българските управляващи.

Енергийният министър Теменужка Петкова недоумява за какво тъкмо в този момент, в сегашния миг, дребните ВЕИ-та стачкуват, защото смяната в закона е реалност още от 2015 година От страна на Европейската комисия към този момент имало изпратено писмо до Държавен фонд "Земеделие ", в което се споделя, че в случай че бъдат подхванати дейности от българските управляващи за смяна в текста на параграфа или анулация, незабавно ще стартира обновяване на процедурата по налагане на финансова санкция.

Това стана ясно по време на конференция в Министерството не енергетиката.

Петкова уточни, че тематиката за Параграф 18 от Закона за енергетиката още веднъж ще бъде сложена от земеделската стратегия пред Европейска комисия, с цел да се види дали са настъпили промени и дали ще се прегледа още веднъж въпросът на дребните ВЕИ.

"Интересно е за какво тъкмо в този момент, тъкмо в този миг тези производители на сила от възобновими енергийни източници започнаха да показват неодобрение и да изясняват по какъв начин те ще банкрутират и да изброяват всички останали последици като пагубни за тях ", изрази негодуванието си енергийният министър. Тя даде да се разбере, че с въвеждането на наредбата на Параграф 18 от Закона за енергетиката е избрана такава цена, която да подсигурява възращаемост на инвестицията със съответната норма на облага.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР