Неофициалното световно първенство по тенис за жени Фед Къп може

...
Неофициалното световно първенство по тенис за жени Фед Къп може
Коментари Харесай

ITF подготвя големи промени във Фед Къп

Неофициалното международно състезание по тенис за дами " Фед Къп " може да се организира в друг формат от идната година. Финалите на шампионата, които да включват 12 тима, може да дефинират първенеца по нова скица от април 2020 година, оповестява " Би Би Си ". До края на седмицата Международната тенис федерация (ITF) приема оферти за хазаин на финалите.

Промените идват по образеца на " Купа Дейвис ", който този сезон ще се организира в нов формат. След подписването на дълготраен контракт с капиталовата група " Космос " през ноември 18 тима ще се борят за купата в Мадрид, където ще си разделят награден фонд от 20 милиона $.

Настоящият формат на " Фед Къп " с две международни групи, плейофи и зонални шампионати не провокира голям интерес, а играчите също не са очаровани от метода на осъществяване на шампионата. Тази година ITF удвои наградния фонд за Световната група, само че има предпочитание Финалите да станат по сходство на мъжкия шампионат, като очакванията са и за сходни финансови условия.

Жерар Пике, който е съществена фигура в " Космос ", показа неотдавна, че " Купа Дейвис " и " Фед Къп " могат да се трансфорат в комбинирано събитие. Не е ясно дали компанията има предпочитание да се включи в проектите на ITF за 2020 година

8 teams became 4...

Here's a reminder of what happened in an enthralling World Group first round#FedCup pic.twitter.com/LlamJcAH1E
— Fed Cup (@FedCup) February 14, 2019
" Нищо не е решено, само че ITF разисква разнообразни формати с страни и играчи. През 2019 година наградният фонд е повишен двойно, а се чакат промени и за 2020 г.”, разясниха от Международната тенис федерация.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР