Неофициалната среща на върха на ЕС в Гранада, Испания, беше

...
Неофициалната среща на върха на ЕС в Гранада, Испания, беше
Коментари Харесай

Орбан и Моравецки обединиха усилия, за да блокират декларация на ЕС за миграцията

Неофициалната среща на върха на Европейски Съюз в Гранада, Испания, беше помрачена от дейностите на министър председателите на Унгария и Полша, които се опълчиха на алегорична взаимна декларация, отдадена на миграцията.

Резултатите от срещата в петък не включваха безусловно нищо, обвързвано с миграцията, макар че тя беше необятно обсъждана по отношение на Новия пакт за миграцията и убежището на Европейски Съюз, който предлага цялостна промяна на миграционната политика на блока. В нея е включена така наречен " наложителна взаимност ", която да подсигурява, че 27-те страни членки, без изключение, способстват за ръководството и приемането на търсещите леговище.

По новият пакт, който е в развой на договаряния, имаше известно развиване, защото в сряда Европейският съвет доближи до позиция по отношение на част от него.

Досега тази година към 250 хиляди души са пристигнали отвън постоянните гранични пунктове в Европейски Съюз. Рим, Мадрид и Берлин показаха угриженост от възходящата незаконна имиграция - политически сензитивен въпрос преди районните избори в Германия на 8 октомври, националния избор в Полша седмица по-късно и европейските избори през 2024 година

Полският министър председател Матеуш Моравецки упрекна Германия и водача на полската съпротива, че си сътрудничат за прокарването на нови закони на Европейски Съюз, които постановат санкции на страните, в случай че откажат да одобряват хора, идващи от Близкия изток и Африка.

" Полша не е съгласна някой различен да подрежда дома ѝ ", сподели Моравецки.

Неговата позиция срещна поддръжката на дългогодишния му съдружник и антиимиграционен маджарски водач Виктор Орбан, който също упрекна Европейски Съюз, че " постанова " новия пакт за миграцията.

Тази седмица 22 от 27-те държави-членки на Европейски Съюз, се споразумяха по какъв начин да се оправят с незаконната имиграция в интервали на извънредно висок брой идващи. Европейският парламент би трябвало да продължи договарянията по съглашението до постигането на дефинитивна договорка по въпроса.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР