Неочаквано, но не и за неговия политически стил, лидерът на

...
Неочаквано, но не и за неговия политически стил, лидерът на
Коментари Харесай

Борисов успокои: Заради Шенген България няма да се напълни с бежанци

Неочаквано, само че не и за неговия политически жанр, водачът на Бойко Борисов се появи на Йордановден в Медвен, Сливенско. Борисов е съпроводен от кметовете на Сливен и Котел, които разкриха какви са главните инфраструктурни планове, които имат подготвеност да осъществят със средства от бюджета.

Борисов съобщи, че с отпуснатите средства могат да се създадат " изключителни неща за хората ". " За вас, сливенци, и региона, има към 100 милиона в държавния бюджет ", означи той.

Десислава Танева, която е депутат от Сливен, се причисли с малко забавяне и изясни, че карала деликатно, защото возела две дребни деца.

" Аз от София пристигнах в точния момент, но както и да е. Няма да си намираме на Богоявление недостатъци ", пошегува се Бойко и добави: " Остава ти да обобщиш ".

Но Борисов предпочете той да разясни правилника, по който общините, по който си подават плановете за финансиране. " Вие би трябвало да имате подготвеност сега, в който правилника е подготвен, незабавно да стартирате. И единствено след няколко седмици ще видите продукта от тази " некоалиция ", която критикувате ".

Запитан дали има публична информация за ротацията - дали Мария Габриел ще е отпред, той съобщи:

" Докато всичко не е контрактувано с Брюксел, особено за ротацията - това е един чисто софтуерен развой. Той е такава дреболия, толкоз механически е въпросът, че не знам кое ви вълнува в нея... Ние към този момент сега работим какво да строим, да демонстрираме зад себе си, че това е чиста дреболия и заяждане. Сега като е с мандата на ПП-ДБ, какво ни прави по-различни. Абсолютно непотребен въпрос за коментар ".

Борисов изрази утвърждението си за приемането ни във въздушния Шенген и съобщи, отговаряйки на въпрос дали ще има заменени министри след ротацията:

" След като сме се разбрали с всички сътрудници, че доста деликатно, непредубедено, не с желанието непременно да се смени един министър с различен... Представяте ли си в Министерството на спорта да ви заловят с десетки хиляди левове рушвети, и нито една медия да не попита дали ще бъде заменен министърът на спорта. Но аз споделям - не, след подробен разбор всички ще кажем какъв ще бъде кабинетът. Мария Габриел ще отиде с утвърден от всички кабинет, с цел да може да стартира избирането на този всъщност нов кабинет. Смисълът на връщането на мандатите е още веднъж да се завърти рулетката. Ние сега сме в хипотезата просто ротация на министър председателите, откакто ние авансово сме одобрили всички министри. Да, за първи път ще се прави. Но е същата технология. Първо оставка на държавното управление, по-късно избор на министър председател, избор на министри, което би трябвало да го свършим за няколко дни ".

Борисов още веднъж акцентира: " Влизането ни в Шенген по въздуха, по водата е неоспорим триумф. Не можем да се сърдим на австрийските сътрудници, че изискват от нас да се стегнем и да пазим границата. Връщайки се към старите оперативни практики, Министерство на вътрешните работи се оправя доста добре. И напъните на опозицията за изяснява по какъв начин ще се напълним с бежанци, е несериозно. Има Дъблинско съглашение. Имаме финансиране, взаимна опция за защита на границите. И разберете - ние сме пълновръстен член на Шенген. От деня, в който публично Съветът го удостовери, ще взимаме наедно решения с Австрия. Ще можем да стопираме или да позволяваме страни и да ги питаме за какво не се оправят. И единствено от нас зависи от месеци да се стегнем и да осигурим Шенген и по суша ".

" Точно тази съпротива беше вицепремиер една година. Вицепремиер на Кирил Петков. И има наглостта да подлага на критика. Нормално е - всяка съпротива желае да излезе и приказва, че при тях ще е по-добре. Когато при нас имаше нулева миграция, това за същите тези хора не беше значимо ", съобщи Борисов, цитира Флагман.

На коментар, че въпросът за Шенген ще бъде подложен още веднъж в Народното събрание, той съобщи: " И какво от това? Кое ще слагат? Че разрушиха службите, разградиха границата и я вкараха в тая обстановка страната?! Айде да си кажем истината. Не е ли по този начин? Така е. Бях явен ".


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР