Неочаквано е, нищо не го предвещаваше. Това каза в предаването

...
Неочаквано е, нищо не го предвещаваше. Това каза в предаването
Коментари Харесай

Васил Велев за излизането на ИТН от коалицията: Неочаквано, нищо не го предвещаваше


Неочаквано е, нищо не го предвещаваше. Това сподели в предаването " Денят онлайн " по Нова Нюз ръководителят на Управителния съвет на Асоциация на индустриалния капитал в България Васил Велев във връзка оповестеното от водача на " "  Слави Трифонов напускане на ръководещата коалиция.

Формално бюджетът е признат от държавното управление и е импортиран в Народното събрание. Би следвало да се преглежда. Страната в никакъв случай не остава без държавно управление – без значение дали е настоящо или служебно. При съществуването на парламент трите значими законопроекта за бюджета и законопроектът за енергетиката би трябвало да бъдат прегледани. Тези законопроекти би трябвало да се прегледат в пакет, съобщи Велев.

Ние от АИКБ не подкрепихме нито един трите бюджета – бюджета на Здравната каса, бюджета на Държавното публично обезпечаване и държавния бюджет, като изложихме съществени причини за своята позиция. Тези актуализации се вършат, с цел да се обезпечат антикризисни ограничения, а първичният проект беше с актуализацията да се обезпечат промени. Кризата се състои във високата инфлация, нямаме типична икономическа рецесия, уточни ръководителят на УС на АИКБ.

Той означи, че от работодателската организация се надяват в бюджета да бъдат включени цифри, които да компенсират високите цени на електрическата енергия на свободния пазар. Това би трябвало да бъде записано в бюджета, с цел да има предвидимост и сигурност за бизнеса, тъй като неналичието на такава сигурност е главната причина за високата инфлация, сподели още Васил Велев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР