Неочаквана опасност попречи на Марио Гонзалес да се прибере у

...
Неочаквана опасност попречи на Марио Гонзалес да се прибере у
Коментари Харесай

Паркираните полукамиони представляват опасност за шофьорите. Сега има натиск за промяна.

Неочаквана заплаха попречи на Марио Гонзалес да се прибере вкъщи, откакто посети родственик в Тексас това лято.

74-годишният пенсиониран преподавател карал по I-37, автомагистрала южно от Сан Антонио. Малко преди 22ч. локално време пикапът му се блъсна в задната част на полукамион, паркиран в профил на пътя. Светлините на камиона бяха изключени и беше мрачно. Гонзалес е карал с превишена скорост, когато е напуснал автомагистралата, само че следствие е открило, че той е натиснал спирачките преди конфликта.

„ Те безусловно бяха спрели, паркирали и изключили светлините на пътя “, сподели Боб Хилиард, юрист, представляващ фамилията на Гонзалес в дело против транспортната компания. Компанията отхвърля всевъзможни нарушавания.

Грейхаунд рейс се блъсна в три полукамиона, паркирани по рампата на зоната за отмора в Илинойс. Трима души са убити.

През 2020 година е имало 4000 злополуки с пострадвания, включващи огромни платформи наоколо до рампи за влизане и излизане от междущатски пътища, сочи отчет на Федералната администрация за сигурност на автомобилните превозвачи. Други 55 произшествия са с съдбовен край.

„ Това е същински проблем “, сподели министърът на превоза Пийт Бутигиег пред CBS News. „ Това не е единствено въпрос за качеството на живот на водачите на камиони, които заслужават положително, комфортно и безвредно място за паркиране, само че също по този начин е проблем за сигурността на цялата система. “

Длъжностни лица от транспортната промишленост споделят, че водачите постоянно са принудени да паркират на тези места, тъй като има задоволително места за паркиране единствено за един от всеки 11 огромни камиона на пътя, съгласно отчет на Националния ръб по сигурност на превоза.

Дани Шнауц, президент на Clark Freight Lines в Хюстън, сподели, че в „ огромен % от времето “ за водачите на камиони е „ невероятно “ да намерят безвредно място за паркиране. Липсата на паркинг, съчетана със строгите правила за време на шофиране, принуждава водачите на камиони да изпадат в рискови обстановки, сподели той.

„ Това е всекидневно събитие. Може да е единствено за къс интервал от време, само че когато тялото ви има потребност от отмора, не можете просто да го захвърлите настрани. Когато сте минали през две или три спирки за отмора и спирки за камиони, към този момент избутахте времето “, сподели Шнауц.

CBS News откри огромни камиони, паркирани на автомагистрали и спирки в цялата страна, от Мериленд до Аризона, Индиана до Тексас. Този паркинг претъпква пътищата в зони за отмора, които към този момент са цялостни с паркирани камиони. Разследващите семейство Гонзалес разкрили, че това е било ситуацията в зоната за отмора на сутринта след гибелта на Гонзалес: пътят бил задръстен от камиони от двете страни.

Департаментът по социална сигурност на Тексас, който включва магистралния патрул, отхвърли искане да приказва пред CBS News пред камера. Агенцията сподели в изказване, че нормално не е нелегално огромна платформа да паркира в профил на рампа, при изискване че е на рамо и не блокира дейния път.

С пари от двупартийния законопроект за инфраструктурата и други федерални стратегии се финансира разширението на паркингите за камиони на спирки за отмора в няколко щата. Междувременно републиканският конгресмен Майк Бост спонсорира законодателство, което ще даде спомагателни 755 милиона $ на щатите за разширение на паркинга за камиони.

„ Надявам се, че това е сигнал за пробуждане, че не е нужно да имаме повече от този вид обстановки, преди членовете на Конгреса да схванат какъв брой е значимо това да се преодолее “, сподели Бост, който съставлява щата Илинойс, където се случи случаят с рейса Greyhound.

Семейството на Гонзалес сподели, че желае законите да лимитират паркирането на огромни платформи.

„ Загубата (Гонзалес) остави дупка в нашето семейство, дупка, която нищо няма да запълни “, сподели щерка му Лори. " Има доста съжаления, че не съм имал тази опция да проведа някои диалози, които трябваше да проведа с него. И в този момент в никакъв случай няма да го направя. Така че би трябвало да пребивавам с това всеки ден. "

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР