Неочаквана фото изложба С обич към Изтока в столичната галерията

...
Неочаквана фото изложба С обич към Изтока в столичната галерията
Коментари Харесай

Познание за Изтока през фотообектива на проф. Александър Федотов

Неочаквана фото галерия " С любов към Изтока " в столичната галерията на София прес ни въвлича в едно широко знание, до което малко на брой се допират приживе. То свързва забележимите и невидимите светове във Вселената и ни убеждава от ден на ден, че мъдростта, съхранена в земите на Изтока е решаваща за оцеляването на нашата цивилизация.

" С любов към Изтока " неслучайно възкресява една дребна част от съхраненото във фотокамерата на отдръпналия се наскоро от този наш земен свят проф. доктор Александър Федотов, роден в Новосибирск, ученик на Санкт-Петербургския държавен университет, срещнал там една българка, публицист, с която идва у нас и се трансформира в икона на българското изтокознание.

Защото освен беше талантлив да се допира до магията на Сътворението с познанието си по тибетология, монголистика, кореистика и Изтока като цяло, като съкровищница на мъдростта на земния човек, само че и умееше да предава това познание на генерации българи.

Неуморен странник и учител в България и по света, 20 години началник на нашата световноизвестна школа по ориенталистика - Центърът за източни езици при Софийския университет. Един от създателите на Клуб " Приятели на Индия " и почетен шеф на Института " Конфуций " у нас. Саша, както го назовават всички, които знаят, че денят стартира от Изток, продължава и с тази галерия да ни води из тайнствата на Изтока.

А до 25 март продължава и изложбата му " Цвете за теб " в Руския културно-информационен център, тъй като проф. доктор Александър Федотов търсеше смисъла и логиката на живота земния човек в растежа на цветята.

Цялото изявление със брачната половинка на Александър Феодотов вижте във видеото:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР