Неочакван протестен флашмоб организираха актьорите Александър Алексиев и Яна Титова

...
Неочакван протестен флашмоб организираха актьорите Александър Алексиев и Яна Титова
Коментари Харесай

Протест с тениски „Морфов“ на Икарите: Г-н президент, парламентарна република сме

Неочакван протестен флашмоб проведоха актьорите Александър Алексиев и Яна Титова на церемонията по връчване на театралните награди „ Икар “ нощес. Двойката излезе на сцената с тениски, на които пишеше „ Морфов “ в категоричен алегоричен акт против уволнението на режисьора.

Александър Морфов бе отхвърлен от Народния спектакъл в края на февруари след няколко месеца гръмък скандал с Велислава Кръстева, която отговаряше за връзките с обществеността там. Тя също подаде оставка. Конфликтът сътвори невиждано напрежение в институцията и докара до митинги, политически обвинявания и оставки на артисти от Народния спектакъл.

Именно там нощес се организираха годишните награди „ Икар “.

Яна Титова и Алек Алексиев, които от години са сътрудници и в живота, се качиха на сцената, с цел да показват номинациите за куклен спектакъл. С тях бяха и децата им – Ая и Хана.

Честит празник, сътрудници. Искам да пожелая от името на цялото ни семейство да сте смели. Гледам, че мотото е за това какво да избираме, избирайте умно, тъй като това въпреки всичко е и вашата кариера. Бъдете смели, сътрудници “, пожела Яна Титова.

А Алексиев се задочно към президента с апел по друга тематика, която е и негова идея през цялото време на войната в Украйна:

„ Не виждам господин президента на Република България, на който бих желал да кажа, че ние сме парламентарна република. Слава на Украйна и да живее България “ , сподели Алексиев.

Дни след 24 февруари 2022 година, когато Русия стартира войната, той провежда помощ за бежанците и персонално отиде до Молдова и Украйна, с цел да занесе филантропична помощ и да помогне с превоз на бягащите.

Алексиев не конкретизира повече посланието си, само че то евентуално е провокирано от дистанцираната позиция на президента по отношение на решението на Народното събрание България да дава военна помощ на Украйна. През последните дни Румен Радев неколкократно натърти, че, до момента в който служебното държавно управление е на власт, България няма да даде изтребители, ракетни комплекси или танкове на Украйна. Страната ни не поддържа и общата европейска поръчка за доставка на снаряди, макар че съгласно специалисти е в положение да го направи.

В публиката бе министърът на културата Найден Тодоров, който реагира на протестния флашмоб със сдържана усмивка. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР