Необяснима е появата на Александър Йорданов, в момента евродепутат, при

...
Необяснима е появата на Александър Йорданов, в момента евродепутат, при
Коментари Харесай

Люта омраза ни заля от националните телевизии на Велика събота. Защо бе, хора?

Необяснима е появяването на Александър Йорданов, сега евродепутат, при Георги Любенов в Българска национална телевизия тъкмо в днешния ден. И се стартира: всички други са неприятни, най-много „ Продължаваме промяната – Демократична България “, единствено ГЕРБ е върхът. Подсказа, че Борисов би трябвало още веднъж да е министър председател. Издекламира също, че в случай че ГЕРБ продължавали да ръководят, всичко щяло да е цветя и рози. А Любенов го гледа в унес и не се сеща (или не бива) да го попита, за какво Борисов срина България на дъното в Европейски Съюз и скоро оттова няма да изплуваме. Евростатистиките го демонстрират. Не го пита и това е. Усмихва му се. И оня реди нелепост след нелепост без никаква опозиция насреща.

 

По същото време по Нова и бТВ дефилират болни от политиката и персоналните упоритости мозъци. И те бълват завист против " Политическа партия - Демократична България " и хвалят себе си. Те самите били бранители на елементарните хора - ах, недей!... Но щадят Борисов и ГЕРБ, които до неотдавна назоваха мафия и още всячески в тази посока.

 

За такива Иван Хаджийски написа: „ Колко политици у нас са политици, тъй като ги не трябва за нищо друго; които, откакто сами са се убедили, че не са в положение да оправят личните си работи, са добили кураж да оправят работите на цяла България? Колцина от нашите общественици гледат на публичната си кариера не като на едно по-тлъсто или по-постно дробче? “

 

В студиата обаче не пристъпват да вземем за пример иконописци и реставратори, които могат да опишат прелюбопитни и потребни неща за изписването на Христос, на светиите, на вложените послания в стенописите в християнските храмове и манастири. Няма ги и музикантите, които да обяснят песнопенията, отдадени на Спасителя, от кой момент се извършват у нас, каква част са от българската просвета. Няма ги историците да ни опреснят знанията за изследванията на християнското минало и завещание.

Няма ги поетите и писателите, актьорите и режисьорите, театралите и кинаджиите – изобщо хората на духа. Неколцина от тях ще бъдат показани на 24 май, с цел да се съблюдава традицията и да ни пробутат остарели клишета.

 

Къде са учениците и студентите, които да поговорят за Христос и Великден най-малко един път, а не да бъдат в плен на МОЛ-овете и нощните клубове, дрогата и алкохола.

Нищо такова. Дотегнали до прекаленост екземпляри с възприятие за великолепие и мъдрост ограбват светлите намерения и усеща, които би трябвало да изпълват Велика събота.

Да не се чудим след това, за какво нищо не е като света в тази клета страна.

Въпросните малките екрани имат огромна заслуга за това. Един проф. Петър Стоянович не е в положение с познанията, интелигентността и възприятието си комизъм да заглуши политическата ерихонска тръба на българомразенето.

 

Емил Азар
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР