Необикновената гледка, при която американски изтребители се готвят да ударят

...
Необикновената гледка, при която американски изтребители се готвят да ударят
Коментари Харесай

Какво си говорят US пилотите на F-22 по време на свалянето на китайския балон

Необикновената панорама, при която американски изтребители се готвят да ударят китайския балон във въздушното пространство на Съединени американски щати, накара доста хора по крайбрежието на Каролина да обтегнат врат и да насочат смарт телефоните си към небето, с цел да уловят момента на удара.

Но вместо това група авиационни запалянковци деликатно сканира радиочестотите за размяната на известия сред водачите, които щяха да последват, до момента в който диспечерът на източния бранш за противовъздушна защита на НОРАД, проследяваше точното разстояние, на което два изтребителя F-22 на Военновъздушни сили се доближават към задачата, написа АП.

При свалянето на балона водачите е трябвало да балансират сред това той да се намира на най-малко 6 благи (10 км) от брега - дистанцията, което НАСА е предложила на военните да дефинират, с цел да не паднат парчета на сушата - и да бъде обезпечено, че той към момента е в териториалното въздушно пространство на Съединени американски щати.

" На пет благи от брега ", поучава диспечерът в връзката, която е уловено от фена на авиацията Кен Харел, в запис, чиято достоверност е доказана от НОРАД.

" Франк 1 се готви за офанзива " - рапортува първият F-22. Позивният " Франк " е даден и на двата самолета в чест на лейтенант Франк Люк, който през Първата международна война получава орден за чест за свалянето на голям брой балони и самолети.

" Франк 2 е подготвен ", оповестява вторият F-22.

Когато диспечерът оповестява, че балонът е навръх шест морски благи, " Франк 1 " прави изстрел.

" Балонът е изцяло погубен! " - оповестява по радиото изтребител F-15, който също взе участие в задачата, като бързо уведомява, че " вижда облаци от железни парчета... Това несъмнено е метал, който се разпада на части ".

Този аудиозапис, за който пръв оповестява The War Zone, не е бил на гражданските радиочестоти, които употребяват комерсиалните водачи. Пилотите на Военновъздушни сили са комуникирали на некриптирана военна периодичност, която Северноамериканското командване за аерокосмическа защита употребява за осъществяване на задачи за обезпечаване на сигурността на източната част на Съединените щати, под управлението на контролния център с име Huntress.

Ентусиастите с подобаващи радиостанции наблюдават задачите на Huntress и други военни полети като занимание.

Кен Харел, 68-годишен пенсионер от Съмървил, Южна Каролина, е един от тези запалянковци. В събота той записва размяната на информация за свалянето на балона.

НОРАД удостовери достоверността на записа в изказване за Асошиейтед прес.

Когато Харел почнал преди няколко години, той купил подобаващия тип скенер, сложил прилична антена, конфигурирал програмен продукт за свързване със скенера и просто почнал да слуша. Сканиращото устройство е коствало единствено към 160 $.

В събота му се обадил сътрудник запалянко, който споделил, че Huntress насочва F-22, с цел да удари обекта, за който Пентагонът твърди, че е шпионски балон, а Китай упорства, че е цивилен метеорологичен балон.

" Той споделя: " Включи се, дребосъче! Huntress насочва F-22 Raptor, знаеш за балона, те ще го създадат ", споделя Харел. " Така че скочих, включих всичко и започнах да чувам ".

Харел се развълнувал, щом чул гласовете на водачите и на диспечера. " Слушал съм доста други неща - изтребители, които упражняват, учения за прехващане, и това е крепко, само че когато включих оборудването и той отиде на моята локална периодичност Huntress, беше напълно явно: Каква задача единствено. Бум. "

 

Източник: Дир.бг
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР