Необикновена и много атрактивна техника за украса на Великденски яйца,

...
Необикновена и много атрактивна техника за украса на Великденски яйца,
Коментари Харесай

Нашарени великденски яйца с лак и маркер

Необикновена и доста атрактивна техника за декорация на Великденски яйца, с която ще предизвикате същински възторг

Необходими Продукти

● яйца
● пердах за яйца
● оцет
● вода
● сол
● олио

Начин на подготвяне

За тази рецепта ви трябват още лак за нокти, непрестанен маркер, гъба.

Преди да сварите яйцата, те би трябвало да са със стайна температура, тъй че ги извадете авансово от хладилника.

Измийте яйцата хубаво. За по-ярки цветове избелете яйцата, като смесите вода и оцет в съответствие 1:1 и сложите яйцата да се варят в тази примес. Ако са домашни, прибавете и сол, с цел да се белят по-лесно.

Варете яйцата за към 15 минути, като понякога би трябвало да премахвате пяната благодарение на решетъчен уред. Когато са сварени, изтъркайте всяко яйце под струйка вода с твърдата част на гъбата.

След като сте ги избелили, сложете яйцата в гореща вода. Разтворете боите съгласно напътствията на опаковката им и прибавете 2-3 с.л. оцет. Започнете да потапяте яйцата до приемане на мечтаният цвят. След това ги подсушете.

Когато са към този момент боядисани, може да започнете да ги шарите. За задачата вземете разнообразни цветове лакове за нокти (може и брокатени) и срежете по едно парче от гъбата за всеки цвят.

Намажете гъбата с мечтаният лак и го нанесете с потупващи придвижвания по яйцето, тъй че да наподобяват като напръскани. Другата част от яйцата може да изрисувате с маркер, като развихрите въображението си. Накрая намажете яйцата с олио за по-голям искра.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР