Необичайно явление за юни – в Рила валя сняг. Тази

...
Необичайно явление за юни – в Рила валя сняг. Тази
Коментари Харесай

Сняг през юни: Хижата на Седемте рилски езера побеля

Необичайно събитие за юни – в Рила валя сняг. Тази нощ снежна завивка се появи в региона на Седемте рилски езера.

Въпреки високата надморска височина е необичайност за този интервал на годината да има значителни превалявания от сняг в региона. Тази заран снегът е почнал да се топи, а температурите към този момент са позитивни.

Синоптиците предвиждат, че през днешния ден над планините от Западна България ще има доста слънчеви часове и малко места с превалявания.

В масивите от останалата част от страната облачността ще е по-често забележителна с превалявания, по-значителни след обяд. Ще има и гръмотевици. Ще бъде прохладно, с сдържан и мощен северен вятър.

Над източната половина на България облачността ще бъде най-вече забележителна и там на доста места ще вали, изключително в Североизточна България, където ще има и гръмотевици. Ще бъде хладно – оптималните температури ще бъдат сред 20 и 25 градуса в множеството региони – по-ниски в Източна България, по-високи в северозападните региони.

В по-голямата част от страната ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад, на моменти ще се усилва и повече.
Жълт код важи по Черноморското крайбрежие за мощен вятър през идващото денонощие. Максималните температури ще са 17-21 градуса. Температурата на морската вода към този момент е към 20 градуса.

И през идващите няколко дни ще имаме превалявания и стихии – температурите ще се покачат.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР