Необичайно високите температури през зимата объркват пчелите, а това влияе

...
Необичайно високите температури през зимата объркват пчелите, а това влияе
Коментари Харесай

Пчелар: Необичайно високите температури през зимата объркват пчелите

„ Необичайно високите температури през зимата объркват пчелите, а това въздейства на тяхната продуктивност. Пчелата излиза, разкарва се, изминава дистанции, а не носи нищо, подлъгана, че е хубаво времето и се чака да има паша. Това я изтощава, а животът на пчелите не е дълъг “.

Това съобщи пред „ Българска телеграфна агенция “ фелдшерът-пчелар Мюмюн Хюсеин от ардинското село Брезен, съгласно който аномалиите във времето през последните години имат отрицателно въздействие върху поминъка.

Той подсети, че пчелите желаят непрекъснато грижа през цялата година , само че дават мед единствено през юни и юли . Дори по време на този интервал за производителите има огромен риск, защото те още веднъж са подвластни от времето. Ако лятото се случи хубаво и топло , то реколтата от кошерите за този интервал може да бъде доста добра. В случаите, когато температурите са по-ниски или вали постоянно по време на цъфтежа, пчелите още веднъж не съумяват да произведат изключително огромни количества. 

Според Мюмюн Хюсеин най-голямата злина за пчеларите са кърлежите и прикани терените да се обработват в точния момент . По думите му това би трябвало да става месец преди медоносния сезон и след него, само че в никакъв случай по време, с цел да може създаденият мед да бъде чист

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР