Необичайно топло за ноември ще се задържи времето днес с

...
Необичайно топло за ноември ще се задържи времето днес с
Коментари Харесай

Необичайно топло за ноември ще се задържи времето днес

Необичайно топло за ноември ще се задържи времето през днешния ден с оптимални температури сред 15° и 20°, в София - към 15°. Ще духа сдържан, в Източна България и северно от планините и краткотрайно мощен югозападен вятър. Облачността ще се раздира, само че по здрач още веднъж ще се вплътни и ще стартират превалявания от дъжд, които ще продължат и през идващото денонощие. По-значителни количества се чакат в крайните северозападни региони, а в Източна България, където преваляванията ще са слаби и единствено на обособени места ще бъде доста прохладно, с краткотрайно мощен югозападен вятър.

Ще остане топло за сезона с оптимални температури сред 17° и 22°, по-ниски в крайните северозападните региони, където ще вали съвсем без спиране, както и към Дунав, където вятърът ще е от североизток.

На морския бряг облачността ще е забележителна, само че слаби превалявания ще има единствено на обособени места. Ще духа сдържан и мощен югозападен вятър, а вълнението на морето ще се усили до 3-4 бала.

Облачно и мъгливо ще бъде времето в планините. Ще има и превалявания, като границата сред дъжд и сняг ще бъде на към 2200-2300 м. надморска височина.

Ще бъде доста прохладно със мощен и плевел югозападен вятър. Максимални температури в курортите - от 6° на Алеко до 14° в Банско.

Не единствено у нас, само че и в по-голямата част от континента ще се задържи най-вече облачно, с превалявания от дъжд и гръмотевици на Британските о-ви, във Франция и Италия, над Средиземноморието както и на Балканите. Сняг ще вали тук-там в Северна и Източна Европа.

У нас в околните дни ще се задържи относително топло за втората половина на ноември, само че ще бъде динамично: прохладно, с краткотрайно интензивни превалявания от дъжд в равнинните региони.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР