Необичайно мощна система е ключът за постигане на 5GHz работна

...
Необичайно мощна система е ключът за постигане на 5GHz работна
Коментари Харесай

Хладилен агрегат охлаждал 28-ядрения процесор на Intel

Необичайно мощна система е ключът за реализиране на 5GHz работна периодичност

Ключът за триумфа на опита се оказва извънредно мощната система за течно изстудяване и 29-фазовото зареждане за процесорния цокъл (източник: AnandTech)

Когато по-рано тази седмица Intel сподели на Computex 2018 в Тайпе работеща система с 28-ядрен процесор на тактова периодичност 5GHz, мнозина се запитаха с какво изстудяване работи машината. Ето го и отговорът…

Оказа се, че ИТ колосът от Санта Клара, Калифорния, е прибягнал до самобитен хладилен елемент, с цел да охлажда системата с работещ първообраз на невиждан десктоп процесор, минала сполучливо теста Cinebench R15, оповестява профилираният уебсайт AnandTech.

Нищо не е толкоз просто, колкото наподобява на пръв взор. За задачите на демонстрацията Intel е подготвила най-малко две платформи за овърклок и тест с Cinebench R15 на тактова периодичност 5GHz за всичките 28 ядра, само че в последна сметка е съумяла да реализира този резултат единствено на едната платформа.

Размерите на „ хладилника ” за изстудяване на тестовата система са сравними с тези на личен компютър

Ключът за триумфа на опита се оказва извънредно мощната система за течно изстудяване и 29-фазовото зареждане за процесорния цокъл LGA3647. Течността в допълнение е охлаждана до 4 градуса по Целзий със специфичен „ чилър ” Hailea HC-1000B с мощ 745,7 вата и пропускателна дарба от 1500 до 4000 литра в час.
още по тематиката
На оповестените фотоси от тестовата установка се вижда, че размерите на „ хладилника ” са сравними с тези на личен компютър. Подобна система има охлаждаща дарба от 1770 вата.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР