Необичайно голяма група косатки е забелязана по време на обиколка

...
Необичайно голяма група косатки е забелязана по време на обиколка
Коментари Харесай

Група косатки е забелязана край бреговете на Сан Франциско

Необичайно огромна група косатки е видяна по време на обиколка за наблюдаване на морските бозайници край крайбрежията на Сан Франциско предишния месец, оповестява Българска телеграфна агенция.

Косатките са открити на 7 май. Те нормално населяват дълбокия океански каньон под залива Монтерей и могат да бъдат видяни в сектора от бреговата линия до 8 километра във вътрешността във водата, разясни Нанси Блак, морски биолог и притежател на локалната организация за наблюдаване на бозайниците в залива.

Организацията с нестопанска цел „ Океанско общество “ постоянно провежда обиколки в региона, като събира данни, употребявани от учени и природозащитници.

Този път обаче Майкъл Пиърсън, специалист от „ Океанско общество “, и капитанът на лодката Джаред Дейвис, вземат решение да поемат по друг маршрут, с цел да огледат по-дълбоките води. Така се натъкват на няколко фамилии косатки, които образуват група от сред 20 и 24 представители на типа.

„ Не знаем за какво тази съответна група беше толкоз огромна “, изяснява Пиърсън.

Предполага се, че косатките евентуално са били в такава непосредственост до брега, тъй като на това място бременните морски лъвове и тюлени раждат своите дребни по това време на годината. Специалистите не изключват те таман да са изяли своята плячка, когато са видяни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР