Необходимостта от укрепване на сигурността и предвидимостта в доставките на

...
Необходимостта от укрепване на сигурността и предвидимостта в доставките на
Коментари Харесай

Необходимостта от укрепване на енергийната сигурност в Европа обсъдиха Румен Радев и Шарл Мишел

Необходимостта от подсилване на сигурността и предвидимостта в доставките на енергийни запаси към Европа, което да способства за икономическата и обществена непоклатимост в обособените страни, беше измежду акцентите на видеоконферентния диалог, който президентът Румен Радев организира през днешния ден с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел. Това оповестиха от прессекретариата на президента. 

 

Разговорът се организира в границите на подготовката на срещата на европейските водачи в Прага, където на 6 октомври ще се състои първата среща на върха във формат „ Европейска политическа общественост “, а на 7 октомври – неофициално съвещание на Европейския съвет. 

 

Президентът Радев срещна Шарл Мишел с постигнатото съглашение сред газопреносните оператори на България, Румъния, Унгария и Словакия за превозване на спомагателни количества природен газ от Азербайджан към Европа, употребявайки националните газопреносни мрежи, без да се изчаква построяването на нова инфраструктура. Това, по думите на президента, демонстрира и способността за постигането на действителни решения, които да подсигуряват конкурентоспособността и индустриалния потенциал на Европа.

 

Държавният глава приветства самодейността на френския президент Еманюел Макрон за основаването на Европейска политическа общественост, се отбелязва още в известието. По думите на Румен Радев новата платформа има капацитет да улесни разговора и да сътвори благоприятни условия за по-ефективна съгласуваност на напъните за реализиране на непоклатимост, сигурност и разцвет както в границите на Европейски Съюз, по този начин и с страните в съседство. 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР