Необходимостта от реформи в европейската политика по миграция, както и

...
Необходимостта от реформи в европейската политика по миграция, както и
Коментари Харесай

Радев към Шарл Мишел: Нужна е по-голяма солидарност с държавите - външни граници на ЕС

Необходимостта от промени в европейската политика по миграция, както и потребността от повече взаимност с страните, които образуват външните граници на Европейски Съюз и са директно изложени на миграционния напън, разиска през днешния ден президентът Румен Радев във видеоконферентен диалог с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел. Разговорът е в границите на подготовката на изключителното съвещание на Европейския съвет, което ще се организира на 9 и 10 февруари. Страната ни ще бъде представлявана от българския държавен глава, оповестиха от президентският пресцентър.

По време на диалога бяха подчертани отрицателните последствия за сигурността в Европа, произлизащи от войната на Русия против Украйна, както и резултатът на военния спор върху стопанските системи на страните членки на Европейски Съюз.

Заявените упоритости на Република Северна Македония за присъединение към Европейски Съюз на фона на ескалиращата антибългарска акция в страната, довела до закононарушения от ненавист като палежи и пукотевица против български културни клубове и принуждение против македонски българи и български жители, също бе измежду изразените позиции от президента Радев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР