Необходимостта от прецизиране на критериите за участие в програмата Отново

...
Необходимостта от прецизиране на критериите за участие в програмата Отново
Коментари Харесай

Търсят още възможности за изпращане на ученици на безплатна почвка

Необходимостта от прецизиране на критериите за присъединяване в програмата " Отново дружно ", с цел да бъдат обхванати оптимален брой деца, разискаха на работна среща министърът на туризма доктор Илин Димитров и министърът на образованието и науката проф. доктор Сашо Пенов. Министър Димитров предложи разширение на обсега й, като към ученическите екскурзии се включат и визити на 100-те национални обекта. Това оповестиха от МОН.

Подобряването на графика на образователните стажове в професионалните гимназии и профилираните паралелки по туризъм също бе тематика на диалога сред двамата министри. Д-р Илин Димитров уточни, че графикът може да стане по-полезен за придобиването на повече на практика знания и умения, в случай че бъде по-оптимално съгласуван с туристическия сезон и с работния график на заведенията за хранене и хотелите.

Проф. Сашо Пенов и доктор Илин Димитров разговаряха и за образованието и приема и във висшите учебни заведения по направление туризъм, като крайната цел е подобряването на туристическия артикул, който предлага България.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР