Необходимостта от обходен път на Провадия беше обсъдена на среща

...
Необходимостта от обходен път на Провадия беше обсъдена на среща
Коментари Харесай

Депутатът Павел Христов се ангажира да съдейства за изграждане на обходен път на Провадия

 Необходимостта от обходен път на Провадия беше разисквана на среща на варненския народен представител от ГЕРБ Павел Христов с представители на инициативния комитет за създаване на трасето. Народният представител се ангажира да спомага пред отрасловите институции за намиране на решение на този наболял проблем.

" Изграждането на обходния път е въпрос, който чака своето решение от десетилетия, и имам вяра, че с интензивността на локалната власт в лицето на новото общинско управление и с поддръжката на страната ще се подхващат нужните стъпки ", посочи Павел Христов. В рамките на приемния си ден в Провадия той дискутира опциите за създаване на пътя и с кмета на общината инж. Жоро Илчев и ръководителя на Общинския съвет Димо Димов.

" Изграждането на обходния път е измежду целите ни за развиването на общината, тъй като тежкият трафик през града ежедневно основава голям брой рискови обстановки. Финансирането на план от сходен мащаб обаче не е във опциите на бюджета на града, по тази причина без помощта на страната инвестицията не би могла да се случи ", означи инж. Илчев, подкрепяйки настояванията на инициативния комитет.

" Увеличеният трафик на коли, изключително тежкотоварни камиони и цистерни, всекидневно тормози жителите на втория по величина град във Варненска област. Рушат се къщите и жилищата на живеещите около главните улици, а застрахователите отхвърлят да ги застраховат. Улиците са тесни и пресичането им е рисково, изключително от децата и възрастните хора. Авариите на водопроводната мрежа са постоянно събитие ", безапелационни са представителите на Националната гражданска самодейност " Изграждане на обходен път на Провадия ".

Те упорстват започнатото през 1988 година и замразено три години по-късно строителство да бъде довършено, защото през града минават всички коли, които се движат сред Варна и прилежащите общини, а през летния сезон натовареният трафик води до тапи. " Автомобилният поток ще се усили в допълнение след подхванатата от страната рехабилитация на Айтоския проход ", предвидиха от инициативния комитет в диалог с народния представител Павел Христов.

Приемният ден на варненския народен представител продължи в Суворово, където, с изключение на с жители, той се срещна и с кмета на общината Данаил Йорданов. Заедно с членове на общинската организация на ГЕРБ по-късно бяха разисквани плановете, по които се работи за възстановяване на ВиК и пътната инфраструктура, както и в областта на образованието.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР