Необходимостта да мием ръцете многократно е само една от предпазните

...
Необходимостта да мием ръцете многократно е само една от предпазните
Коментари Харесай

Как да избегнем увреждането на кожата от честото миене на ръцете

Необходимостта да мием ръцете неведнъж е единствено една от защитните ограничения, с които би трябвало да се съобразим и съблюдаваме по време на пандемията от ковид. И макар че миенето на ръце е положително за здравето ни - и в действителност може да избави живота ни - не въздейства по никакъв начин добре на кожата ни.
 Коронавирусът, миенето на ръцете и добре ли е да нанасяме крем
Пречи ли кремът за ръце на хигиената

Още една наложителна стъпка

Многократното миене на ръцете прави кожата ни суха. По-лошото е, че можем да развием обрив, прочут като " дерматит на ръцете ", при който кожата ни се зачервява, напуква се, стартира да ни сърби и да се възпалява. Именно с цел да избегнем това положение, кожните лекари Кристина Лю и Джанел Насим дават някои скъпи препоръки в здравния блог на Харвардския университет.

Според учените е значимо е да мием ръцете си със студена или хладка вода. Много по-вероятно е горещата вода да повреди кожата ни, а и не оказва помощ за ликвидиране на микроби.
 Снимка 475772

Препоръчва се след измиване да нанасяме овлажнител и то до момента в който ръцете ни са още леко мокри. Хубаво е овлажнителят да съдържа съставки като вазелин, минерално масло (без цвят и аромати), серамиди и глицерин.

От не по-малко значение е и изборът на сапун, който би трябвало да има хидратиращи съставки . Такива сапуни са доста по-декикатни към кожата ни. Подходящите съдържат глицерин, серамиди и хиалуронова киселина, както и натурални съставки, като масло от авокадо, масло от шия, кокосово масло и масло от жожоба.

Алергените в някои от сапуните могат да провокират контактен дерматит . Такива сапуни нормално съдържат метилизотиазолинон, метилхлорозотиазолинон, кокамидопропил бетаин и перуански еликсир и би трябвало да се заобикалят.
 Снимка 475773

Освен миенето, от голямо значение е и подсушаването с кърпата, което никога не би трябвало да бъде жестоко , в случай че не желаеме да нараним кожата си.

Сред последните рекомендации на кожните лекари от Харвард е всяка вечер да нанасяме овлажнител на ръцете си преди да си легнем. Според учените елементарният вазелин прави чудесна работа освен тъй като спомага за задържане на влагата, само че и не съдържа съставки, които нервират кожата ни, пишат от Money Talks News.
 Сапунът, миенето на ръцете и няколко нетрадиционни типа сапун
Сапуните, които вършат миенето на ръцете развлечение

Забавната страна на сапуна
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР