Необходимо е отново да бъдат поставени въпросите с насилие по

...
Необходимо е отново да бъдат поставени въпросите с насилие по
Коментари Харесай

Славов: Необходимо е да се поставят въпросите за насилие при интимна връзка, но без популистка истерия

Необходимо е още веднъж да бъдат сложени въпросите с принуждение по време на интимна връзка, само че без популистка нервност. Това посочи министърът на правораздаването Атанас Славов пред публицисти откакто бяха обнародвани в " Държавен вестник " измененията в Закона за домашно принуждение

" В Законопроекта за отбрана от домашно принуждение, който беше квалифициран в Министерството на правораздаването, казусът с насилието по време на интимна връзка, която не е обаче общуване, беше подложен. За страдание, два следващи Народното събрание този въпрос беше изкаран от Законопроекта и не беше признат ", съобщи министърът.

" Считам за належащо в тази обстановка още веднъж да бъдат сложени въпросите с принуждение по време на интимна връзка, като не допуснем този път популистката нервност да замъгли ясните законодателни цели. Ако имаше такава уредба жертвата можеше да потърси отбрана, в това число и с ограничаваща заповед, каквато сега признатият закон не планува. Много е значимо, когато става дума за домашно принуждение да не използваме популистки причини, да не развихряме някакви нервности, свързани с джендър идеологията, а в действителност да се грижим за жертвите и да се опитваме да ги защитим оптимално ", разясни още Славов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР