Необходимо е НАТО да обнови стратегията си в светлината на

...
Необходимо е НАТО да обнови стратегията си в светлината на
Коментари Харесай

Столтенберг: Нужна е нова стратегия на НАТО за Китай и Русия

Необходимо е НАТО да обнови тактиката си в светлината на дейностите на Русия и Китай и новите закани от тероризъм. Това съобщи на НАТО Йенс Столтенберг. Изказването му бе на конференция преди срещата на министрите на защитата от страните-членки на алианса, съобщи ТАСС.
" През последните 10 години видяхме фундаментални промени в региона на сигурността. Вече е време да модернизираме, приспособяваме и да преразгледаме стратегическата идея на НАТО, тъй като сме очевидци на една по-напориста Русия, възхода на ДАЕШ, повишаването на тероризма, повишаването на кибер заканите, проблемите с изменението на климата. Виждаме смяна в салдото на силите с Китай ",.
 Европейските членове на НАТО са нараснали разноските за защита с 4,3% Европейските членове на НАТО са нараснали разноските за защита с 4,3%
Европейските членове на НАТО и Канада са нараснали разноските си за защита с 4,3% през 2020 година, съобщи генералният секретар Йенс Столтен...
НАТО към момента няма решение дали вероятностите за участие на Украйна и Грузия ще бъдат взети поради в проектите за развиване на алианса до 2030 година, сподели още Столтенберг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР