Необходимо е конституционно мнозинство, но това не е единствената задача.

...
Необходимо е конституционно мнозинство, но това не е единствената задача.
Коментари Харесай

Радан Кънев: Формулата между ПП-ДБ и ГЕРБ не е край на кризата, а шанс за изход

„ Необходимо е конституционно болшинство, само че това не е единствената задача. Съставянето на държавно управление дава опция, а кабинетът „ Денков-Габриел “ има извънредно огромна отговорност. Ние се намираме в рецесия на националната сигурност “.

Това разяснява в студиото на „ Лице в лице “ евродепутатът Радан Кънев.

Държавният глава сподели, че водачите на ГЕРБ, Политическа партия и Демократична България са предали своите гласоподаватели и даже националния интерес

„ Тази рецесия на правораздаването, само че и рецесията на специфичните служби, дългогодишното към този момент държание на президента по ръба или оттатък рамките на конституционно отредената му роля, са детайли на тази рецесия. Първата задача на всяка власт е сигурността, само че с на практика същата значимост е и икономическото развиване, пресрещането на икономическите опасности, потреблението на големите благоприятни условия пред стопанската система “, добави той.

Депутатите събраха кворум и одобриха програмата си за тази седмица

„ След началото на съветската експанзия в Украйна политическата картина в България се промени. Ако преди формулата на ръководство беше с Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ, то след рухването на държавното управление формулата е сред ПП-ДБ и ГЕРБ. Това не е завършек на политическата рецесия, а късмет да излезем от нея . Нарекох исторически компромис постигнатото за малко конституционно болшинство с ГЕРБ и Движение за права и свободи, а нищо историческо няма в това ПП-ДБ и ГЕРБ да сътрудничат, с цел да излъчат държавно управление. Това е елементарен тежък политически компромис “, уточни евродепутатът.

ГЕРБ в тази управническа формула е в слаба позиция . Кабинетът не е с техния мандат и болшинството от министрите не са нито номинирани, нито посочени под някаква форма от тях. Да не приказваме, че не са техни партийни членове или хора, които са заемали този пост през дългогодишното им. Нормално е в тази обстановка ГЕРБ да търси провокация, намаляване на държавното управление или на парламентарната му поддръжка “, сподели Радан Кънев.

Моля, действате експедитивно и уверено, тъй като нямаме време. Никой няма да ни даде 100 дни, сподели новият министър председател

Според него парламентарната дипломация и намирането на болшинства по другите значими тематики ще върне парламентарната народна власт.

Отдавна и на доста учредения бе неотложно освобождението на Иван Гешев да се случи . Рязката смяна на 180 градуса на политици и членове на Висш съдебен съвет демонстрира, че зависимостите в правораздаването са достигнали такава височина, че го компрометират. Без промяна не можем да приказваме за правова страна. Тя не може да се възвърне в границите на дни, седмици или месеци. Необходими са години на старания “, добави той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР