Необходимо е докато се обяви теренът за нова детска болница

...
Необходимо е докато се обяви теренът за нова детска болница
Коментари Харесай

До дни обявяват терена за новата детска болница frognews.bg

Необходимо е до момента в който се разгласи теренът за нова детска болница управлението на единствената сега детска болница СБАЛ по детски заболявания " Иван Митев " в София, както и други педиатри да създадат актуализация на отчета за структурата на дейностите на бъдещата детска болница, съобщи Българска национална телевизия.

 

Изпълнителения шеф на СБАЛ по детски заболявания " Иван Митев " в София доктор Благомир Здравков уточни, че главната тематика не е теренът, а опцията за сложна детска грижа.

 

Досега са обсъждани няколко терена. Те са при лечебните заведения " Св. Анна ", " Лозенец ", Националната профилирана болница за физикална терапия и рехабилитация в ж.к. " Овча купел ", Университетската профилирана болница за интензивно лекуване по ортопедия " Проф. Бойчо Бойчев " в Горна баня и Специализирана болница за рехабилитация в Банкя.

 

Преди да се стигне до тук родители, както и представители на неправителствени организации упорстваха пред страната, че е належащо да се избере както подобаващ терен, по този начин и да се построи нова и добре функционираща постройка, която да отговоря на актуалните условия за детска болница. Така ще се дават качествени условия за лекуване, а не такива, които ще породят риск за здравето на децата им.

 

Предстои да разберем дали новата болница ще бъде издигната на някои от избраните или ще има напълно ново предложение,
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР