Необходимо е да се разбере, че организмът не е пещ

...
Необходимо е да се разбере, че организмът не е пещ
Коментари Харесай

Хората не знаят, че са болни и че загиват по най-глупавия начин

 Необходимо е да се разбере, че организмът не е пещ за изгаряне на отпадък, и да се тъпче в него всичко каквото ни попадне без вземане предвид и разбор, с вярата, че “всичко ще изгори ”, е просто неуместно.

Затова с цел да получите действителна изгода от определения от вас жанр на хранене, би трябвало да имате обикновена хранителна просвета. Ако изхождаме от примитивни хрумвания и привички, като „ купуваме кнедли, готвим, слагаме вестници и бързо ги изяждаме “, или „ ядем зеленчуци и плодове, и това е всичко за здравето ни “, тогава няма да има нищо, няма никакъв смисъл.

Вадим Зеланд: Културата на бавната гибел

Необходимо е да се разбере, че организмът не е пещ за изгаряне на отпадък, и да се тъпче в него всичко каквото ни попадне без вземане предвид и разбор, с вярата, че “всичко ще изгори ”, е просто неуместно.

В организма е заложен прочут ресурс на сигурност, само че не и неограничен, тъй че съображения би трябвало да има. Ако културата се свежда до понятието „ би трябвало да хапна нещо си “, тогава неизбежно ще зародят проблеми.

Докато методът на живот през вековете остава неизменен, културата на хранене е съществувала и се е предавала естествено от потомство на потомство. Но когато цивилизацията навлезе в техногенен път на развиване, моделът стартира бързо да се трансформира и приемствеността на опита престана да работи.

В такива условия, културата на хранене освен се губи (значителна част към този момент е загубена), само че и се изражда – деградира под въздействие на фактори, които нямат нищо общо с храненето, като да вземем за пример химическа обработка и … реклама.

Тук спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Ако не желаете да знаете с какво и по какъв начин можете да се храните, а какво и по какъв начин не не може, тогава вървете в болничното заведение, или незабавно в гробището. действително тъкмо по този начин. Да се доверявате на опита и на здравия разсъдък на човечеството към този момент е невероятно. Изглежда, че сериозната точка към този момент е премината.

От както човечеството мина към бяло брашно, маргарин и изкуствени дрожди, здравият разсъдък към този момент не работи. Маргаринът, като чист синтетичен артикул, замъглява съзнанието. А дрождите, като непозната форма на живот (всъщност, чудовище), се окопават в организма и управляват съзнанието по този начин, че човек да желае да яде тъкмо това, от което се нуждае чудовището.

За информация. Бялото брашно – това е кулинария, доведена до парадокс. Най-ценното, което е в зърната, се намира в зародиша и обвивката. Бялото брашно от най-голям клас се получава посредством ликвидиране на житното зърно от обвивката и зародиша. Така се отстранява всичко скъпо и остава единствено мъртвата част, състояща се основно от нишесте. Черният дроб се задръства с мазутообразна маса, скорбялата се натрупва в тялото под формата на слуз, чревните стени се задръстват с налепи и отлагания.

Маргаринът и сходни такива (транс-мазнини) се създават от рафинирано, втора преса растително масло, което се създава посредством потребление на химически разтворители. След това рафинираното масло се нагрява и хидрогенизира посредством пропускане на водород през него. Резултатът е примес от транс-изомери с непозната природа, с консистенция на мека глина, отвратителна миризма и цвят.

За да се придаде търговски тип на този „ артикул “, се прибавят цялостен куп разнообразни химикали. Транс мазнините са извънредно токсични и имат способността да се натрупват в организма, причинявайки редица рискови болести: стрес, атеросклероза, сърдечни болести, рак, затлъстяване, заболели деца, отслабен имунитет, ниска потенция и други

Каква е вредата от изкуствените дрожди:

– Те са непознати на тялото същности- гъби.
– Представете си – в организма ви живеят гъби.
– Самите дрожди (маята за хляб) при печене умират, само че спорите им – не.
– В положение са да обхванат в кръвния поток и по този метод във всички.
– В процеса на тяхната витална активност се освобождават микотоксини.
– Веднъж навлезли в тялото, те стартират да настройват цялата среда за себе си, за своя полза.
– Инхибира се симбиотичната (здрава) микрофлора, а патогенните цъфтят.
– Вашият организъм става елементарно наличен за патогенни бактерии и вируси.
– Създават се идеални условия за развиването на ракови кафези.

Защо споделям, че на човечеството по въпросите на храненето (както и по доста други въпроси) към този момент не може да се има вяра? Ако едно човешко стадо всеобщо създава и употребява това, което го убива, то тогава, недвусмислено, не може да му се има вяра. Е, по какъв начин може да се доверите на наркоман, да вземем за пример?

Човекът, който е в казуса, не вижда казуса или не желае да го види. А проблематичното общество даже не желае да види проблемите си или даже не е в положение да ги види, тъй като е попаднало в илюзията за сигурност на стадото. И най-после, видяха, че „ пушенето убива “, откакто започнаха да прибавят химия към тютюна и вследствие на това започнаха да убиват още повече. Но в края на краищата същият надпис – “убива ” – може сигурно да се лепи на цялата синтетика в супермаркета.

Илюзията успокоява единствено с това, че убива постепенно и незабелязано.

Хората не виждат, че са заболели и умират по най-глупавия метод – заради елементарна  липса на просвета на хранене. От момента, в който тези три съществени съставния елемент се появиха в кухнята – бяло брашно, маргарин, квас – културата приключи и стартира матрицата.

Тези съставни елементи са включени във всички най-често срещани и ежедневни артикули – печените. Това е основата на матричната скица (не културата) на храненето. Главното е да се положат основите, с цел да могат хората да изгубят здравия си разсъдък, както в приказката за Синдбад Моряка. Тогава те няма да мислят за това за какво се разболяват и умират, и като цяло, с каква цел се популяризира всичко това. Във фермата нали и добитъкът не схваща с какво и за какво го хранят?

Е, тук единствената разлика е, че не е матрица, а самите хора построяват лична плантация и те стават все по-изобретателни в питателните технологии, тъй че с тялото и съзнанието си да подхождат на задачите на матрицата.

Матрицата на индивида има свои лични типове, и още веднъж ви подсещам:

Клетките би трябвало да бъдат запълнени с послушни детайли. И тези детайли би трябвало да бъдат, преди всичко, не напълно здрави, тъй че да нямат свободна сила, и второ, те са леко дезориентирани тъй че да не схващат къде се намират. Енергията и съзнателната воля би трябвало да са задоволителни, с цел да извършват функционалните си отговорности – не повече, и не по-малко.

Преходът от обичайна към живата храна не значи никакъв пробив в културата на хранене, в случай че обикновените правила не се съблюдават. Да забележим кои правила са нарушени.

1. Хранителният режим би трябвало да е непрекъснат, непроменим.

Кухнята (набор от артикули и способи за тяхното приготвяне) би трябвало да бъде избрана константа. Като цяло, диетата не може да бъде променяна трагично, като да вземем за пример, без особена потребност да се минава от една национална кухня към друга.

Това е обвързвано основно с чревната микрофлора, която е приспособена за храносмилането на избрана храна. Тя се възвръща постепенно, и може да минат месеци с цел да се приспособява.

Следователно всеки преход би трябвало да бъде равномерен, еволюционен.

Ако приказваме за преход към жива храна, тогава още по-малко би трябвало да се бърза, тъй като се прибавя различен фактор – засилено изчистване на тялото. Вие не можете да се вкарвате в положение на нараснала интоксикация. Така че в модерни условия, и изключително за младежите, е по-добре да се настройват не с месеци, а с години.

2. Храната би трябвало да бъде допустимо най-разнообразна.

В същото време, ястията би трябвало да бъдат допустимо най-прости, състоящи се от сходни съставки. По-добре е да се яде повече, само че нещо по едно. Разнообразие се изисква единствено в общия подбор.

Само зеленчуци и плодове – това е доста бедна диета. Ако желаете да ядете нещо такова, това значи, че то липсва на организма. Например, мозъкът употребява повече от една четвърт от общата сила на тялото, за неговата работа е нужен лецитин. В шоколада има лецитин, само че в плодовете и зеленчуците няма лецитин – това е, което ни се желае. Но за какво преяждате с шоколад, в случай че от същият този лецитин има задоволително в бобовите растения?

3. Храната би трябвало да доставя наслаждение.

Човешкият мозък е по този начин организиран – би трябвало да получава удоволствия. Ако няма удоволствия, серотонин не се създава и по-късно всичко е неприятно. Ако няма удоволствия, мозъкът ще го търси, в това число и измежду изкуствените стимуланти. Храната е едно от основните удоволствия, тя би трябвало да бъде вкусна.

Ако това, което ядете, е потребно, само че без усет, постоянно ще желаете нещо непотребно, само че вкусно, и това блуждаене ще продължи, до момента в който мозъкът не получи своята порция наслаждение.

Ето за какво, не се занимавайте с мазохизъм, не дъвчете зелена салата като крава, потърсете елементарни, само че вкусни предписания, и получавайте освен изгода, само че и наслаждение – това е културата на живата храна. Живата храна може и би трябвало да бъде вкусна.

4. Трябва да се изключат изкуствени стимулатори и релаксанти.

Защото ще се наложи да плащате с рента. Това значи, че от нещо изкуствено изгодата постоянно е по-малка от вредата. Значи не се оправдава.

Първо ще се почувствате по-добре, а по-късно – зле. Депресията и паническите офанзиви са болести от ново потомство. Те се предизвикват единствено от химическите съставни елементи в продуктите.

Химията провокира изменено положение на съзнанието, в една или друга степен, само че постоянно. Тя предизвиква и интоксикация, макар обстоятелството, че токсините са „ опаковани в допустима форма “. И не всички са опаковани.

Но в случай че се лекува единствено следствието, а не повода, тогава обстановката ще се утежнява.

Можете да зададете въпроса: какво е изкуственото у кафето и шоколада? Ако те са екологично чисти, естествени, тогава евентуално нищо, в случай че всичко е премерено. Само че естествено кафе и шоколад в този момент е мъчно да се откри. Това е огромен бизнес, всички насаждения се напояват щедро с химикали, да не приказваме за това, което се прибавя към крайния артикул.

Щетите не са даже в самия кофеин, а в съпътстващата го химия. Най-добрият и най-безопасен стимулант са дивите сурови какаови зърна. Те могат да се дъвчат, да се вършат какао или шоколадови бонбони. Ефектът се усеща неотложно и без последици.

5. Главният принцип – продуктите би трябвало да бъдат естествени.

Това значи без ГМО, дрожди, химия, синтетика. В супермаркета това са едвам 1-5% от всички хранителни артикули. Продукт, който е „ заключен и заровен “ в дълъг период на валидност, не може да се смята за натурален.

Добавките, които имитират „ естествените “, също са синтетика, без значение по какъв начин ги назовават.

Яденето на „ дълготрайни “ (с дълъг период на годност) зеленчуци и плодове от супермаркета е чисто полуда. За организма няма нищо по-лошо от синтетичните (изкуствено синтезирани) отрови.

Природата за милиарди години еволюция е планувала всичко също така. Ако вашият организъм знаеше да приказва, той би споделил: можеш да ме тормозиш с недояждане, да ме измъчваш с несъразмерни физически натоварвания, да ме подлагаш на горещина или мраз, да ми пускаш кръв, да ме биеш, да ме измъчваш и даже да режеш, ще понеса всичко … само че, в случай че ти ме тровиш, глупако, за теб и за мен ще бъде неприятно, доста неприятно – всичко ще свърши доста зле.

econet


Току-що сте се сблъскали с неприятен човек? ТОВА Е МНОГО СЕРИОЗНО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ!

Нападнал ви е тъпанар – без причина, обидил, наругал, доста ви е разстроил. Или апаш е откраднал нещо от нас, също ни е огорчил. Или на пътя някой е ударил…

Цялата публикация

Четирите равнища на съзнанието: На кое се намирате вие в този момент?

От антични времена човечеството се интересува от въпроса по какъв начин действа нашето схващане. Повечето модерни теории смятат, че съзнанието минава в развиването си 4 равнища и с прехода към всяко следващо…

Цялата публикация

 

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР