Необходимо е да се набележат мерки за стабилизирането на икономическата

...
Необходимо е да се набележат мерки за стабилизирането на икономическата
Коментари Харесай

Румен Радев обсъди с Лукойл цените на горивата

Необходимо е да се набележат ограничения за стабилизирането на икономическата среда и за битка с инфлацията в интерес на българския консуматор, следвайки строго пазарните механизми. Това съобщи президентът Румен Радев по време на работна среща на „ Дондуков “ 2 с представители на управлението на енергийната компания „ Лукойл “, оповестиха от пресслужбата на президента. По време на диалога бяха разисквани опциите за ограничение на инфлацията и за по-предвидима икономическа среда у нас.

„ Високите цени на горивата са измежду водещите аргументи за повишаването на всички артикули и водят до стесняване на потреблението, което е загуба освен за потребителите, само че и за производителя “, уточни президентът. Румен Радев добави, че стопанската система и инфлацията зависят значително от цената на създаваните горива, което дефинира и стратегическото значение на „ Лукойл “ за страната ни, изключително по време на рецесии. 

Държавният глава посочи значимата роля на компанията като главен производител на горива, притежаващ доминиращ дял от пазара у нас. По думите му идната среща на управлението на „ Лукойл “ с българското държавно управление е добра опция за набелязването на ефикасни решения за битка с инфлацията в страната.

Президентът на „ Лукойл “ Вадим Воробьов уточни, че през последните дни представители на българското държавно управление и компанията са разискали вероятни дейности за стабилизиране на икономическата среда, както и за противопоставяне на инфлацията.

На срещата участва още Христо Алексиев, длъжностен заместител министър-председател по икономическите политики и длъжностен министър на превоза и известията, управляващ новосъздадения междуведомствен спешен щаб за енергетиката.

Веднага след диалозите при президента, управлението на „ Лукойл “ отиде в Министерския съвет, само че не бе публично оповестено с кого от служебното държавно управление са извършени среща и диалози.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР