Необходимо е да открием силата на колектива, да отстояваме правата

...
Необходимо е да открием силата на колектива, да отстояваме правата
Коментари Харесай

Президентът и столичният кмет отправиха тържествени слова на 10-ия Конгрес на КТ Подкрепа

Необходимо е да открием силата на колектива, да отстояваме правата на хората, а това изисква кардинални позиции, тъй като в основата на синдикализма стои разговорът. Това съобщи президентът Румен Радев по време на 10-ия Конгрес на КТ "Подкрепа ", отбелязващ 30-годишнината от основаването си.

,,Всички значими обществени права са отвоювани с битка. Пожелавам ви да останете на висотата на упованията на българските жители, да пазите положителното име на конфедерацията и дружно да градим една по-добра България, в която да остават да работят, да учат и да живеят младежите и техните внуци'', сподели още президентът.



,,За всички нас "Подкрепа " остава знак на гражданската сила. Синдикатът бе притежател на смяната и този факт изигра значима роля за построяването и одобряването на демокрацията в България'', обърна се към синдикатите и кметът на София Йорданка Фандъкова.

,,За мен водещ постоянно остава общественият разговор. Искам да благодаря на КТ "Подкрепа ", че всяка година дружно обсъждаме провокациите, плановете за бюджет на Столична община. Препоръките им ни оказват помощ да подредим дилемите и да насочим средствата си към тези жители, които имат нужда'', добави още столичният градоначалник.

,,Европа е изправена на кръстопът, връщането към обществените корени е последният път към нейното избавление. Думичките "социална Европа " за жалост изчезнаха от лексиката и действителността. Бяха загърбени правилата, които преди време сплотиха Европа - хората би трябвало да живеят добре, с цел да няма спорове между тях. Това за жалост от дълго време към този момент не е факт'', разяснява от своя страна президентът на синдиката Димитър Манолов.

,,Европа за жалост е в един капан, от който мъчно може да излезе. Европа значително осъзнава какви са проблемите ѝ, само че огромният проблем е, че решаването на тези проблеми зависи от тези, които са ги основали. Въпросът е в Европа ще се намерят ли мощни водач, които ще я поведат към решаването на нейните проблеми'', добави още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР