Необходимо е да обединим усилията си в областта на противодействието

...
Необходимо е да обединим усилията си в областта на противодействието
Коментари Харесай

Борисов се похвали в Израел, че България успешно спира терористите по пътя им към Европа

Необходимо е да обединим напъните си в региона на противодействието и пропагандирането на тероризма. България, като страна членка на НАТО и Европейски Съюз и като външна граница на Съюза, поставя неимоверни старания да противодейства на разпространяването на радикални хрумвания.

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на 18-тата годишна Световна конференция на Международния институт по контратероризъм в град Херцлия Питуах.

Борисов твърди, че освен специфични, само че и сполучливи се оказват ограниченията на страната ни за прекъсване на напредването на членове на терористични организации към Европа.

Българският министър-председател съобщи, че по времето на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз са набелязани съответни на практика ограничения за противопоставяне на задграничните бойци:

„ В подтекста на географското състояние и европейската вероятност на страните от Западните Балкани ограниченията ще имат позитивно въздействие и върху страните от района. “

В речта си по време на конференцията в Херцлия Питуах българският министър-председател съобщи, че службите за разузнаване и сигурност на България и Държавата Израел са постигнали извънреден синхрон в съдействието между тях:

„ Нещо повече, съгласно оценките на ръководителите на българските служби, професионалните контакти с техните израелски сътрудници са на стратегическо равнище “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР