Необходимо е да има задължителни посещения при психолог от осиновители.

...
Необходимо е да има задължителни посещения при психолог от осиновители.
Коментари Харесай

След смъртта на 2-годишната Севда: Надя Танева настоява осиновители да посещават психолог

„ Необходимо е да има наложителни визити при психолог от осиновители ”. Това съобщи пред TrafficNews Надя Танева, която е шеф на Дирекция обществено подпомагане- Пловдив. След гибелта на  2-годишното дете, за което имаше подозрение, че е измъчвано от личната си майка, Танева разяснява, че ще е от огромно значение осиновителите да посещават по свое предпочитание психолог, с който да работят, с цел да ги поддържа в това ново амплоа на родители. 
Прочетете още
„ Това, което мога да кажа, че майката е кандидатствала като кандидат-осиновител, респективно в тримесечен период е належащо да бъде вписана в регистъра. По време на вписването тя е предоставила всички нужни документи, които са по разпоредба. Преминала е и сполучливо съответното образование. Тоест заключението е, че тя може да бъде осиновител.  Относно нейните приходи и това с какво се занимава, тя е заявила висок приход над 1000 лв., със личен бизнес и надлежно е показала нотариален акт на личен апартамент. Тя е отговаряла и на тези условия. Така Дирекция обществено подпомагане- Пловдив няма причина да откаже вписването в регистъра. „ Това добави  още Надя Танева.



Припомняме, че черепно-мозъчна контузия е повода за гибелта на 2-годишната Севда, която умря на 16 октомври в УМБАЛ " Свети Георги ". Днес на брифинг, Районният прокурор Чавдар Грошев заяви, че по делото е постъпила експертна информация, която сочи каква е повода за гибелта. Затова делото ще бъде изпратено по подготвеност на Окръжна прокуратура. Разследването ще продължи по чл.124 от Наказателен кодекс за породена гибел по несъобразителност.

Малката Севда беше с черепно-мозъчна контузия, фрактури, увреждания на белия дроб и следи от ухапвания. Първочалната версия на майката Айше е, че дребната е паднала от леглото, изпаднала в безсъзнание и тя се пробвала да я свести, като я е захапала няколко пъти. Според лекарите, направили първичния обзор на детето, контузиите не удостоверяват описа на майката. Те считат, че детето е било измъчвано.

В момента Айше към момента е в ареста, откакто и на втора инстанция магистратите се съобразиха с доводите на държавното обвиняване, а точно, че тя е отговорна за положението на дето. 

На база на аутопсията, ще бъде осъществена съдебно-медицинска експертиза. До този миг майката не се е признала за отговорна. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР