Необходимият нетен месечен доход за издръжка на един работещ човек,

...
Необходимият нетен месечен доход за издръжка на един работещ човек,
Коментари Харесай

КНСБ: 2432 лв. са нужни за издръжката на 3-членно семейство

Необходимият чист месечен приход за прехрана на един работещ човек, живеещ самичък, е 1351 лева Това сочат данните на Института за обществени и синдикални проучвания към Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ) от наблюдението на потребителските цени и заплатата за прехрана в страната. Те са въз основата на заплата за прехрана за четвъртото тримесечие на 2022 година

Според данните 2432 лева е общата стойност за тричленно семейство с двама работещи възрастни и едно дете до 14 година Синдикатите регистрират, че приходът, нужен за прехрана, нараства с 2,4% на тримесечна база и 17,7% на годишна база.

Така за едногодишен интервал повишаването на нужния чист месечен приход е с 366 лева повече за тричленно семейство и с 203 лева повече за едно лице.

Доходът, нужен за прехрана, нараства с 2,4 на 100 по отношение на третото тримесечие на предходната година и с близо 18 % на годишна база, разяснява президентът на КНСБ Пламен Димитров.

" Нетният месечен приход за прехрана на съответния вид фамилии съпоставено нараства с 203 лева за едно лице за една година към декември 2022 година 1048 лева е било декември 2021 година, 1351 лева към този момент са нужни за този самичък работещ и самичък живеещ българин/българка през декември м.г. За тричленното домакинство към този момент 366 лева повече са ни нужни, с цел да можем да поддържаме същото равнище ", уточни той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР