Необходими са сериозни усилия, за да могат Русия и САЩ

...
Необходими са сериозни усилия, за да могат Русия и САЩ
Коментари Харесай

Кремъл: Необходими са сериозни усилия, за да се продължи новия договор СТАРТ между Русия и САЩ

Необходими са съществени старания, с цел да могат Русия и Съединени американски щати да се договорят за удължение на новия контракт СТАРТ за надзор върху нуклеарните оръжия, преди да изтече срокът му идващия месец, съобщи Кремъл, представен от Българска телеграфна агенция.

Новият СТАРТ (Договор за редуциране на стратегическите оръжия), подписан през 2010 година и изтичащ на 5 февруари, лимитира броя на стратегическите нуклеарни бойни глави, ракети и бомбардировачи на Русия и Съединени американски щати.

Експерти предизвестяват, че в случай че договорът не бъде удължен, това може да провокира оръжейна конкуренция и напрежение сред двете страни. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че Москва и Вашингтон усилват напъните за удължение на съглашението, защото бързо наближава краят на неговия период на деяние.

"Необходими са енергични старания, с цел да се обезпечи удължение ", съобщи той. По думите му "удължаването е в интерес и на двете страни, както и на целия свят ".

Вчера секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев разиска по телефона въпроса за удължение на контракта с Джейк Съливан, съветника по националната сигурност на новия американски президент Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в.

Белият дом съобщи предходната седмица, че Байдън ще се стреми към петгодишно удължение на контракта, който е последното значимо съглашение за надзор върху нуклеарните оръжия сред Москва и Вашингтон. По-рано Кремъл сподели, че би приветствал старания от държавното управление на Байдън за удължение на контракта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР