Необходими са решения за Европейското бъдеще на региона Развитието на

...
Необходими са решения за Европейското бъдеще на региона Развитието на
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки с конференция за ключови теми за Западните Балкани

Необходими са решения за Европейското бъдеще на района
Развитието на Западните Балкани с настоящите и значими тематики за района ще бъдат дискутирани от високопоставени европейски политици и специалисти в региона на геополитиката, интернационалните връзки и националната сигурност. Четвъртата конференция „ Западни Балкани “, която ще се организира онлайн в София, е проведена от фондацията за европейска промяна New Direction, вицепрезидент на която е членът на Партията на Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки, като съорганизатори са полският „ Варшавски институт “ и унгарският „ Институт за външни работи и търговия “.

Във форума, който ще бъде открит от Джамбазки на 4 декември (събота) от 11 часа, ще бъдат разисквани основни тематики като процеса на разширение на Европейски Съюз към Западните Балкани, сигурност, миграция и външна интервенция. Ще се организира и кръгла маса за млади политически водачи на тематика „ Бъдещето на Западните Балкани “.

Страните от Западните Балкани геополитически и исторически принадлежат към Европа и присъединението им към Европейския съюз е натурален развой, който ще го направи приключен. Години, откакто първите страни аплайваха за участие в Европейски Съюз, процесът на присъединение е в застой. Преговорите са в ход единствено със Сърбия и Черна гора, само че неотдавна не са отваряни или затваряни нови преговорни глави. За Албания и Северна Македония формалните договаряния са отсрочени заради нерешени двустранни въпроси сред Северна Македония и България. Освен това съществува непрекъснато напрежение сред Косово и Сърбия, което подкопава разговора сред двете страни.

На географския и политически кръстопът на Европа Западните Балкани са застрашени от враждебното въздействие на автократични сили. Регионът е предразположен на миграционен напън отвън Европа, което в допълнение подкопава сигурността му.

В същото време, с продължаващите провокации на емиграцията и приключването на мозъци, развиването на бъдещо потомство водачи е от значително значение за триумфа на страните от Западните Балкани.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР