Необходими са промени в българското законодателство, които да ускорят процеса

...
Необходими са промени в българското законодателство, които да ускорят процеса
Коментари Харесай

Румен Радев: Трябват законодателни промени за по-бързото закупуване на безпилотни системи

Необходими са промени в българското законодателство, които да ускорят процеса по закупуване и доставка на безпилотни системи, с цел да бъдат следвани бързите промени в технологиите. Това съобщи президентът Румен Радев при визитата си в образователния център на Сухопътни войски " Тюлбе " в Казанлък, където се организира съревнование по ръководство на безпилотни летателни апарати.

Радев уточни, че надпреварата отваря вратата на нов жанр войски - тези на безпилотните системи и това е безусловно условие на бъдещето, като открои смисъла на всеобщото потребление на безпилотни системи в актуалните спорове и даде образец с военните дейности в Кавказ, Украйна и Газа. По думите му без безпилотни системи не може да бъде реализиран резултат, в която и да е модерна интервенция.

" Това са налични технологии, само че с голям несъразмерен резултат и имат голямо влияние на бойното поле във всички сфери ", сподели Радев и изрази задоволство, че във Въоръжените ни сили най-накрая стартират да се приготвят хора, които да ръководят тези системи.

Той е уверен, че България ще навакса изоставането с модернизацията на армията.

В рамките на събитието в образователен център " Тюлбе " пред президента представители на българската отбранителна промишленост демонстрираха бойните благоприятни условия на дронове, създадени от тях, както и на антидрон системи.
 Армията ни се нуждае от спешни ограничения, сигнализира президентът
Армията ни се нуждае от спешни ограничения, сигнализира президентът

Модернизацията е закъсняла, счита държавният глава
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР