Необходими продукти: 350 грама бял боб олио - 3 -

...
Необходими продукти: 350 грама бял боб олио - 3 -
Коментари Харесай

Рецепта на деня: Испанска яхния с боб и салам

Необходими артикули: 350 грама бял фасул олио - 3 - 4 с.л. чоризо - 100 г обелен и нарязан на полумесеци лук - 1 глава, нарязана на ситно моркови - 1 бр. нарязан на ситно чесън - 2 скилидки, накълцани на ситно чушки - 1 алена чушка, изчистена и нарязана червен пипер - 1 ч.л. пушен зеленчуков бульон - 1 кубче домати - 400 г консерва магданоз - 2 - 3 с.л. изсъхнал (може и пресен) сол пикантен червен пипер - на вкус Начин на подготвяне:
Белият боб се измива и се поставя да заври. Може и да се накисне от предната вечер. Може да се употребява и бял боб от консерва.

В необятен тиган с похлупак, запържвате чоризото, до момента в който стартира хубаво да отпуска лой. Добавяте лука и морковите. През това време приготвяте чесъна и чушката. Добавяте и тях за няколко минути и покривате с капака да омекнат.

След това ускорявате котлона и махате капака, с цел да може чоризото и другите съставки да останат на лой. Запържвате аления и лютия пипер, като внимавате да не прегарят.

Слагате фасула и доматите, подправяте със сол. Оставяте да поври към 10 минути на спокоен огън. След като изключите котлона, подправяте с магданоза, написа flagman.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР