Необходима е реорганизация на движението на камиони в района на

...
Необходима е реорганизация на движението на камиони в района на
Коментари Харесай

Кметове искат камионите на ГКПП „Дунав мост“ да не изчакват на пътя Русе-Мартен

Необходима е метаморфоза на придвижването на камиони в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост ".

За да се облекчи придвижването, предлагаме опция - тежкотоварните транспортни средства, които изчакват да преминат граничния пункт сред обитаемоте места Русе и Мартен, да
бъдат преместени в сектор от русенския бул. " Тутракан ".

Това обявиха кметовете на град Мартен и селата Николово и Сандрово - надлежно Димо Тонев, Златан Ванев и Георги Пенков. Изключително интензивният трафик на камиони се следи в последните месеци.

Ако преди за денонощие по пътищата в Русенско са се движили сред 1600 и 1800 тежкотоварни транспортни средства, то в този момент са повече от 4000, разясниха неотдавна от бранш " Пътна полиция " в Русе.

От граничния пункт осведомиха, че за денонощие през " Дунав мост ", единствено в посока Румъния, минават сред 1200 и 1400 камиона . " Искаме колоната от камиони да бъде изместена, тъй като попречва естественото прекосяване на останалите транспортни средства.

Жителите на Мартен и Сандрово не могат да стигнат до Русе, където работят и учат ", изясни Тонев. По думите му препоръчаният сектор от бул. " Тутракан " има три ленти за придвижване и камионите м огат да изчакват там без да пречат, както и на паркинга на пристанищния комплекс.

" Отделно, от 1 септември т.г. се чака да бъде открита фериботна връзка сред Русе и Гюргево. Така транспортните средства, които желаят да я употребяват, ще се редят там на опашка. В непосредственост няма и живеещи, защото е индустриална зона. Не можем да седим всекидневно в тапи ", изясни Тонев.

Жителите на село Сандрово, което е на двайсетина километра от Русе, също са пострадали от изчакващите камиони в сектора сред Мартен и Русе, който е и част от основния път за Силистра. 

" Безобразието е огромно. Вечер е ужасно за пътешестване. Има сектори, които не са осветени, а водачите на камиони пресичат платното без да се преценяват, като са причина за произшествия ", изясни кметът на Сандрово Георги Пенков. 

Русенското село Николово също понася вреди от нараствания поток от камиони в района.  " Нужно е съответно решение за тези колони от камиони. Шофьорите не съблюдават знаците и минават през Николово.

Всеки ден живеем в боязън за нашите деца и парцели ", сподели кметът на Николово Златан Ванев. Той изясни, че водачите на камиони минават през селото, с цел да избегнат дългата опашка от камиони сред Русе и Мартен, да се пренаредят по-напред и по този начин да преминат по-бързо през граничния пункт.

Тримата кметове са изпратили предлагането до регионалния шеф, до ръководителя на Общинския съвет в Русе и до кмета на общината.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР