Необходима е проверка за наличие на дискриминационни практики за въведените

...
Необходима е проверка за наличие на дискриминационни практики за въведените
Коментари Харесай

Прокуратурата настоява за проверка на комисията за дискриминация за приема в първи клас

Необходима е инспекция за съществуване на дискриминационни практики за въведените от педагогическите препоръки спомагателни критерии при банкет на първокласници в София. Това е установила Върховната административна прокуратура (ВАП), която се самосезира при изследването за класиране на възпитаници в първи клас в някои столични учебни заведения, оповестиха от прокуратурата.

Някои от преимуществата, въведени от педагогическите препоръки: родители на деца, които към датата на подаване на заявката са на непрекъснат трудов контракт в министерството на образованието, Столичната община или държавната администрация; дете, на което един от родителите е държавен или общински чиновник в системата на образованието, общинската или държавната администрация; дете на работещи в областта на образованието и други.

Ако Комисията за отбрана от дискриминирането излезе с решение, че в системата за банкет на възпитаници в първи клас има дискриминационни практики, това ще е в интерес на тезата на държавното обвиняване пред Административния съд. Там в края на юни прокуратурата внесе митинг, с който желае признатата през февруари наредба на Столичния общински съвет да бъде оповестена за оскъдна.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР