Необходима е национална програма за въоръжаване на страната, както и

...
Необходима е национална програма за въоръжаване на страната, както и
Коментари Харесай

Велизар Шаламанов: Необходима е национална програма за въоръжаване на страната

Необходима е национална стратегия за въоръжаване на страната, както и оптимално бързо преустановяване зависимостта от Русия. Това сподели в ефира на „ Офанзива” някогашният министър на защитата Велизар Шаламанов. По думите му България е относително изоставаща в областта на модернизацията на армията и превъоръжаването.

„ Развиването на отбранителните качества е наше конституционно обвързване. Дори страни, които не са членки на НАТО, са с по-висока степен на оперативна съгласуемост. Необходимо е започването на диалог по тематиката, с цел да се възползваме оптимално от участието си в Алианса. Предстои среща на върха на НАТО, като България би трябвало да сложи своите цели и да търси помощ от своите съдружници. Страната би трябвало да се готви за интеграция на новите качества, а това няма по какъв начин да стане без ясна национална стратегия ”, изясни той.

Във връзка с концепцията на Русия НАТО да се върне към старите си позиции някогашният министър разяснява, че това би означавало България да се откаже от сигурността си и от участието си в Европейски Съюз и НАТО.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР