Необходима е дългосрочна, всеобхватна стратегия за развитие на българската икономика,

...
Необходима е дългосрочна, всеобхватна стратегия за развитие на българската икономика,
Коментари Харесай

Президентът разговаря с Атанас Пеканов и представители на Експертния съвет за икономически анализи в България


Необходима е дълготрайна, всеобхватна тактика за развиване на българската стопанска система, учредена на изчерпателен експертен разбор, която да надвишава ограничавания мандат на обещано държавно управление.

Това съобщи президентът, който организира среща на „ Дондуков 2 “ със служебния вицепремиер по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов и представители на Експертния съвет за стопански разбори в България, оповестиха от прессекретариата на президента. 

Съветът, в който на доброволни начала вземат участие водещи стопански експерти, има за цел да дава на обществото и институциите позиции, мнения и оферти за икономическата политика на страната и да подкрепя вземането на решения в тази област. Съветът има съвещателен темперамент и се ръководи от Пламен Ненов, професор по макроикономика в Norwegian Business School.

Държавният глава означи нуждата от дейна социална полемика за икономическото развиване на страната и недопускане на нейното неглижиране провеждането й само в границите на предизборни акции. Президентът открои и приноса на самостоятелната академична оценка на икономическите процеси в страната, учредена на  достиженията на актуалната просвета, която от ден на ден би трябвало да бъде употребена и при определянето на политиката за икономическото развиване на България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР