Необходима е актуализация на бюджета, за да се осигурят 500-600

...
Необходима е актуализация на бюджета, за да се осигурят 500-600
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Трябва актуализация на бюджета с 500-600 млн. лева за компенсации

Необходима е актуализация на бюджета, с цел да се обезпечат 500-600 млн. лева за обезщетения за бизнеса. Трябва да се направи и всичко допустимо, с цел да се обезпечи газ по всички вероятни способи. А синьо гориво може да се спести посредством оптимизация на топлофикациите. Това съобщи пред Нова нюз президентът на КНСБ Пламен Димитров.
Прочетете още
„ Не е несъмнено че газът, който някогашните ръководещи настояват, че са обезпечили – е обезпечен. Въпросът е и на каква цена е той”, уточни той.

По думите му цената за мегаватчас на влизащото в страната ни синьо гориво ще бъде над 300 лв.. „ Газ би трябвало да се обезпечи по всички вероятни линии. И спешния междуведомствен щаб би трябвало да даде решения. Първият проблем е по какъв начин да се обезпечи топлото. Тук има решение, което никой не вижда - " Топлофикация-София " би трябвало да спре да създава ток. Той е над 1000 лв. за мегават. При скъпа газ да произвеждаш още по-скъп ток е безумно”.

Според него с оптимизацията вътре в топлофикациите 15% от газта може да бъде икономисана. „ Това е сериозен метод, който би трябвало да понижи потреблението на газ и по този начин да даде опция да не се усилва цената на топлото, както всички специалисти вещаят”.

Димитров беше безапелационен, че страната би трябвало да е сигурна, че може да понесе идните разноски за газ. „ Бюджетът би трябвало да мине през втора актуализация. Газовите и енергийните обезщетения би трябвало да се заложат като спомагателни разноски. Те би трябвало да са за най-малко 500-600 млн. лева Дали ще е с цената на нарастване на приходите поради по-високата инфлация, или ще стане посредством преструктуриране на финансовите разноски, които няма да бъдат изпълнени – това е въпрос на сметки, които финансовият министър би трябвало да направи”.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР