Необходим е цялостен подход за увеличаване на качеството на работа

...
Необходим е цялостен подход за увеличаване на качеството на работа
Коментари Харесай

Как може да се повиши качеството на работата на социалните работници?

Необходим е повсеместен метод за увеличение на качеството на работа на обществените служащи , в това число растеж на заплатите и по-добра материална база , разяснява изпълнителният шеф на Агенцията за обществено подкрепяне /АСП/ Надя Танева за „ Българска телеграфна агенция “. Според нея през миналите години активността се е подобрила , с помощта на редица образования . Настоящото управление на общественото министерство продължава да надгражда напъните , тъй че да бъде реализирана успеваемостта, която се чака, добави тя.

Около 4500 души работят в системата на АСП , уточни Танева, допълвайки, че е нужно да се усили информираността за работата на обществените служащи. По думите й те обезпечават подобаваща помощ и грижа на най-уязвимата част от обществото . Социалните чиновници разпознават потребностите им , тъй че да могат да вземат финансова помощ и поддръжка, както и най-хубавите грижи. Танева съобщи още, че всеки ден е предизвикателство , тъй като се работи с деца в риск, става известно помощ на възрастни и хора с увреждания. В огромна част от случаите оказаната психическа помощ към попадналите в сложни обстановки, е най-важна.

Танева посочи още, че публичните упования към АСП са доста , само че имало и проблеми , при които рестриктивните мерки от закона не разрешавали следващи дейности от обществения чиновник. Заради това се борили за по този начин наречения „ холистичен метод “ , при който институциите си взаимодействали . Тя даде следния образец:

„ В тежките наставнически спорове, когато единият родител не съблюдава режима на виждане, общественият служащ може да бъде упрекван, само че той няма пълномощие да изземе дете от родителя който не съблюдава открития от съда ред за виждане. “

Припомняме, че през септември се организира за осъществяването на плана „ Повишаване на потенциала на чиновниците в областта на закрилата на детето, обществените услуги и общественото подкрепяне “, който беше финансиран от Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ (2014-2020). По време на него са били извършени образования за работа със характерните нужни на хората, които са настанени в обществени услуги.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР